HronikaVestiZaječar info

Crni utorak: U Zaječaru tri saobraćajne nezgode, stradao pešak

U Zaječaru su se juče dogodile tri saobraćajne nezgode, na tri lokacije u užem centru grada.
“Nažalost, jedna se završila sa smtnim ishodom, dok su biciklista i motociklista povredjeni u druge dve saobraćajne nezgode sada u stabilnom stanju”, kaže PR zaječarskog Zdravstvenog centra Dr Sanela Radisavljević.

Prema rečima doktorke Radisavljević, pešak, muškarac 78 godina star, koji je povredjen juče oko 15 i 10 u Hajduk Veljkovoj uluci, kod kafane Zelengora, kada je na njega naleteo automobil, zbrinut sa povredama glave u zaječarskom Zdravstvenom centru, preminuo je kasno sinoć.
Nezgoda se dogodila kada je vozač mercedesa N.H.(29) krećući se iz pravca periferije ka centru grada, van obeleženog pešačkog prelaza, prednjim delom vozila, udario pešaka koji je hteo da predje ulicu i koji je od siline udara pao na kolovoz, navodi se u saopštenju zaječarske Policijske uprave.

Na raskrsnici ulica Timočke bune i Kumanovske dogodila se juče oko 12 sati saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali vozač golfa S.T.(44) i vozač bicikla S.B.(54).
Prema izveštaju iz zaječarske PU do saobraćajne nezgode najverovatnije je došlo jer biciklista nije postupio po postavljenom saobraćajnom znaku za obavezno zaustavljanje te je bočnim levim delom bicikla i svojim telom udario u putničko vozilo. Biciklista je zadobio teške telesne povrede opasne po život, operisan je na Odeljenju hirurgije zaječarskog Zdravstvenog centra i sada je u stabilnom stanju.

U stabilnom stanju je i motociklista koji je ortopedske povrede zadobio u sudaru sa automobilom na raskrsnci kod Interexa, i koji je zbrunut na Odeljenju ortopedije ZC u Zaječaru, a zatim pušten na kućno lečenje.
U ovoj saobraćajnoj nezgodi učestvovali su vozač mercedesa ML, državljanin Rumunije S.R.(58) i vozač mopeda benzoi I.B.(33).
Kako navode u policiji ova saobraćajna nezgoda dogodila se najverovatnije jer vozač mercedesa nije ustupio prvenstvo prolaza vozaču mopeda, tako da je prednjim delom vozila udario u zadnji deo mopeda.

Zbog smanjene koncentracije i velikih vrućina svim učesnicima u saobraćaju savetuje se veća opreznost, a prema rečima doktorke Radisavljević gradjanima se savetuje da, ukoliko je to moguće, izbegavaju izlazak u najtoplijem delu dana.

Prikaži više

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pročitajte i ovo
Close
Back to top button
Close