DruštvoVestiZaječar info

Zaječar: Nastavlja se akcija formiranja “Digitalnog atlasa kulturne baštine istočne Srbije”

Institut za pogranična područja u saradnji sa RARIS-om (Regionalnom agencijom za razvoj istočne Srbije), Zavičajnim Muzejom iz Knjaževca i Narodnim Muzejom iz Zaječara nastavlja akciju formiranja “Digitalnog atlasa kulturne baštine istočne Srbije”.

Cilj je da se u saradnji sa institucijama kulture iz istočne Srbije odaberu i prikažu najreprezentativniji primeri kulturnog nasleđa ovog regiona.
Odabrani primeri biće predstavljeni na inovativan način – u vidu višejezičnog interaktivnog web portala, kako bi se dodatno afirmisalo bogato kulturno nasleđe našeg regiona.

U Zaječaru će u utorak, 1. decembra u prostorijama Nacionalne agencije za regionalni razvoj biti održan sastanak na čijem dnevnom redu je i verifikacija liste pristiglih Primera kulturnog nasleđa koji će se naći u Digitalnom atlasu. Tom prilikom biće održano i predavanje na temu “Stvaralački odnos institucija, građana i baštine kroz proces digitalizacije: ideje, metode i prakse”. Predavač je Višnja Kisić, doktor nauka muzeologije i zaštite nasleđa. Nakon predavanja biće održana i diskusija.

Skupu će prisustvovati predstavnici institucija kulture iz istočne Srbije, stručnjaci iz oblasti digitalizacije kulturne baštine i saradnici na projektu. Početak skupa zakazan je za 13 sati.

Projekat se sprovodi uz pomoć sredstava Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija.

Prikaži više

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pročitajte i ovo
Close
Back to top button
Close