SportVestiZaječar info

ZAJEČAR JE DANAS GRAD SPORTA -Počele Sportske igre mladih (FOTO)

Sportske igre mladih nastavile su svoj „Karavan radosti“ i prijateljstva po gradovima Srbije. Na red je došao i grad na Timoku.

Ispred Hale sportova na zaječarskoj Kraljevici, u prisustvu velikog broj dece, danas su svečano otvorene Sportske igre mladih Srbije, najveća manifestacija amaterskog sporta u Evropi. Osnovni cilj ove manifastacije, prema rečima organizatora, je promocija zdravog načina života i prijateljstva.

Igre su zvanično otvorili Ivana Jovanović, predsednica Sportskih igara mladih Srbije i pomoćnik gradonačelnika grada Zaječara zadužen za sport Milan Stanković. Otvaranju su prisustvovali i Zorica Mijatović, sportski direktor i koordinator SIM Srbije, Dragiša Simonovića, predsednik Sportskog saveza grada Zaječara i Vice Lalić, direktor Sportske hale.

„Drago mi je da se i ove godine družimo u Zaječaru sa vama, imamo lepa iskustva i mnogo vaših drugara iz Zaječara je do sada bilo na našem Međunarodnom velikom finalu u Splitu. Sigurna sam da mnogi od vas znaju da Sportske igre mladih šire prijateljstvo, bore se za osmehe dece. Poznato je da ste svi pobednici Sportskih igara mladih, s obzorom na to da pobeda nije prioritet. Ono što je  naša poruka vama je da se najbolji prijatelji stiču putem sporta i mi vam želimo da svaku tu priliku iskoristite bez obzira kojim se sportom bavite rekreativno ili profesionalno. Sport treba da bude izbor i način života i to je ono što treba da naučite“, rekla je Ivana Jovanović, predsednica Sportskih igara mladih Srbije u obraćanju mališanima.

U ime grada, prisutnima se obratio Milan Stanković, pomoćnik gradonačelnika Zaječara zadužen za sport, napominjući da je grad na Timoku sasvim sigurno grad sporta, a da održavanje ove manifestacija to i potvrđuje.

„Sportske igre mladih su za samo nekoliko godina postale jak brend. Prisustvom vas mladih ovde pokazujemo da je Zaječar sasvim sigurno grad sporta. Ove sportske igre mladih su zadatak da steknemo nova prijateljstva i poznanstva, samim tim što se finalni deo održava na prostoru bivše Jugoslavije“, rekao je Stanković.

Bilo je sjajno videti paljenje baklje prijateljstva koju je nosio šahista Dušan Basalić. U ime takmičara zakletvu SIM prijateljstva položila je rukometašica Jana Milošević,  dok je u ime sudija to uradio Saša Stevanović.

U okviru ovogodišnjih sportskih igara, učesnici će se prvog dana karavana, u Sportskoj hali na Kraljevici, nadmetati u malom fudbalu, rukometu, šahu i uličnoj košarci „tri na tri“.

Podsetimo, drugi krug takmičenja za sve učesnike 5. „Sportskih igara mladih“  biće organizovan 31. maja na terenima Popove plaže. Pobednici takmičenja iz gradova širom Srbije, koji se besplatno takmiče u deset sportova, stiču pravo da predstavljaju svoj grad na Državnom prvenstvu u Beogradu od 23. do 29. jula, gde će pobednici ostvariti pravo da putuju krajem avgusta u Split, na veliko Međunarodno finale.

Sportske igre mladih u Srbiji, održavaju se pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, Ministarstva omladine i sporta, prijatelja, donatora i medijskih sponzora.


Prikaži više

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pročitajte i ovo
Close
Back to top button