VestiZaječar info

Zaječar: Društvo obolelih od cerebralne i dečije paralize obeležava Svetski dan osoba sa invaliditetom

Društvo obolelih od cerebralne i dečije paralize obeležava 3. decembar, Svetski dan osoba sa invaliditetom.

Tim povodom, u saradnji sa zaječarskim Crvenim krstom, biće podeljeni paketi humanitarne pomoći, i biće organizovano zajedničko druženje članova i prijatelja u “Scena Baru”.

Svetski dan osoba sa invaliditetom se obeležava od 1992. godine kada su Ujedinjene nacije odredile ovaj datum sa ciljem da se skrene pažnja na probleme sa kojima se osobe sa invaliditetom suočavaju a to su pre svega siromaštvo, visoka stopa nezaposlenosti i iključenost iz društva.

Ove godine 3. decembar, Svetski dan osoba sa invaliditetom se obeležava sa fokusom na osnaživanje osoba sa invalidietetom za inkluzivni, pravični i održivi razvoj, a u skaladu sa Strategijom Ujedinjenih nacija za inkluziju osoba sa invaliditetom. Strategija inkluzije Ujedinjenih nacija za osobe sa invaliditetom pruža osnovu za održiv i transformativni napredak na temu uključivanja invalidnosti kroz sve stubove rada Ujedinjenih nacija: mir i sigurnost, ljudska prava i razvoj.

Širom sveta ovaj dan će organizacije osoba sa invaliditetom obeležiti ovaj dan raznim sportskim, kulturnim i edukativnim sadržajima.

Prikaži više

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pročitajte i ovo
Close
Back to top button
Close