VestiZaječar info

Zaječar: 13 škola u četvrtak štrajkuje

13 škola članica Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije, koje se nalaze na teritoriji grada Zaječara u četvrrtak, 25. februara stupiće u jednočasovni štrajk upozorenja. Tog dana neće biti održan prvi čas u obe smene. Ostali časovi biće normalno realizovani.

Kako se navodi u saopštenju, razlog štrajka je nepoštovanje potpisanog Sporazuma o rešavanju spornih pitanja između Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije i Vlade RS od 24.04.2015. godine.

-Na žalost od potpisanog sporazuma ništa nije ispoštovano, čime nije došlo do poboljšanja materijalnog položaja prosvetnih radnika, kažu prosvetari.

Zahtevi USPRS su povećanje koeficijenta zaposlenih u obrazovanju, dva puta u toku ove kalendarske godine (od aprilskog dela 4% i od oktobarskog dela 4%) i isplata nagrade utvrđene odredbom članom 2. Sporazuma i odredbom člana 32. Posebnog kolektivnog ugovora u visini od 5.000,00 dinara.

-Ukoliko Vlada RS i resorno ministarstvo ne prihvate predloge, bićemo prinuđeni da nastavimo sa protestima, štrajkovima i drugim sindikalnim aktivnostima, navode iz Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije.

Prikaži više

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pročitajte i ovo
Close
Back to top button
Close