VestiZaječar info

USKORO TENDER ZA NADZOR I ODRŽAVANJE MOSTA U KOTLUJEVCU -Ničić: Zatezanje će biti problem

Novi most u naselju Kotlujevac Zaječarci su dobili krajem juna 2015. godine, u vreme kada je na čelu grada bio Saša Mirković. I dok predstavnici Grada Zaječara tada nisu krili zadovoljstvo zbog realizacije ovog projekta mnogi žitelji naselja Kotlujevac su već u to vreme negodovali zbog rušenja starog i izgradnje novog mosta.

Most je projektovan na novi način, odnosno bez stubova u vodi, dugačak je 68 metara i ima obalne pilone visine 6,4 metra. Na mostu je kolovoz širok sedam metara, a napravljene su i dve pešačke staze. Tada je rečeno da je reč o modernom mostu, koji je napravljen od prenapregnutog betona. Ali, nešto što je toliko pompezno najavljivano i nije oduševilo Zaječarce. I sada svi žitelji naselja Kotlujevac negoduju pri prelasku. Most ,,radi’’ pa se na mestima gde se spaja sa asfaltom na putu  napravio razmak koji itekako smeta vozačima.  Sa druge strane on je nepregledan za saobraćaj, jer se zbog ispupčenja, ne vidi vozilo koje dolazi u susret. Zbog toga ga mnogi i nazivaju grbavi most.

-Taj most je građen tako da on treba da se zateže posebnim utegama a to ovde nema ko da radi. Mi smo angažovali preko Direkcije da se od 1. januara raspiše tender, da se izabere kuća, ako hoće uopšte neko da se javi, da se vrši i nadzor i održavanje mosta. On je vrlo komplikovan za održavanje. To što se stvorio razmak se rešava utegama, a to u Zaječaru i Timočkoj krajini nema ko da radi. Mi nećemo i ne smemo da se igramo. Ja sam kao laik razmišljao da se ovaj razmak izasvaltira, ali je to zabranjeno i ne sme da se radi jer na tim mestima most ,,radi” i nikako asfaltom ne sme da se to zatvori. Moramo da nađemo nekog da izvrši zatezanje, ali će taj morati i da potpiše da on odgovara za to što je urađeno.  To mora vro stručno da se radi i to je jedini razlog zbog čega ne diramo most, rekao je gradonačelnik Zaječara gostujući u emisiji na Magnum radiju.

NOVI MOST PREKO TIMOKA KOJI ĆE POVEZATI NASELJA KOTLUJEVAC I  PODLIV

-Most koji povezuje Kotlujevac i Podliv će se raditi. U toku je izrada projekta i on je pri kraju. Projekat radi inžinjer mostogradnje  iz Štrabaga. Bilo je dodatnih radova na geomehaničkom ispitivanju tla, što je najbitnija stvar. Most će biti vrlo prost i lep. Što se tiče mosta neophodno je prvo uraditi ulicu koja ide do njega, Vasilija Đurovića Žarkog, a tu  ima  problema oko imovinskih odnosa, kaže gradonačelnik Zaječara.

Ničić je ovaj projekat najavio jula ove godine, kada su i počele pripreme u vidu rešavanja imovinskih odnosa. Gradonačelnik je tada, realizaciju ovog projekta, najavio za jesen 2020. godinu.

Prikaži više

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pročitajte i ovo
Close
Back to top button
Close