KulturaZaječar info

U subotu veče metala u Zaječaru

U Omladinskom centru u Zaječaru sutra uveče nastupaju 3 benda, predstavnici tvrđeg zvuka.
Pred domaćom publikom promovisaće svoj rad Hate-Tech, a nastupiće i Mud Factory iz Vranja, Streetcore Unity iz Niša.

Mud Factory je bend osnovan u Vranju krajem 2012. godine. Za kratko vreme bend ostvaruje niz zapaženih nastupa od kojih se izdvajaju prvo mesto na 47. Zaječarskoj Gitarijadi i Wacken Metal Battle takmičenju u Kragujevcu. Iza sebe imaju EP pod nazivom “Born For Doom”, u produkciji studija 3×2 i “Project Extinction” za Nocturne media. Pred Zaječarcima promovisaće novi spot za pesmu “Where they sleep”.

Bend Streetcore Unity
je nastao u januaru 2013. godine i već tokom leta iste godine snimaju EP pod nazivom “Old school”, koji je izdat za Balkanrock records u oktobru 2013. Početkom 2014., postava se menja i dalje nastavljaju kao četvorka. Rade na novom EP “Lawless” koji će takođe biti izdat za Balkanrock Records. Imaju dva spota za pesmu “Ignorance is bliss” i “Prodane duše 2”, obrada benda Totalni Promašaj.

Hate Tech osnovan je 2006. godine u Zaječaru i od početka svira industrial metal. Tekstovi su na engleskom, inspirisani društvenim i socijalnim problemima. Postoji više demo snimaka pesama u sopstvenoj produkciji od kojih se jedna našla na izdanju RTS-a Demo Masters 5. 2008. godine, na Zaječarskoj Gitarijadi bend osvaja nagradu publike. Kroz bend je prošlo više muzičara, dok sadašnja postava, iz koje su Dušan Ilić i Dušan Vidanović stalni članovi od osnivanja benda, radi od marta 2013.

Veče metala počinje u 22 sata, a cena ulaznice je 100 dinara.
Karte se kupuju na ulazu.

Prikaži više

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pročitajte i ovo
Close
Back to top button
Close