VestiZaječar info

Toplo se obucite: Sunčan ali hladan dan u Zaječaru

U Srbiji se danas ujutro očekuje slab mraz, a tokom dana na severu Srbije i u Negotinskoj krajini pretežno sunčano, u ostalim krajevima umereno do potpuno oblačno vreme. Prema prognozi RHMZ-a, u planinskim predelima ujutro i pre podne očekuje se provejavanje slabog snega. Duvaće slab i umeren vetar, na planinama povremeno i jak, severni i severozapadni. Najniža temperatura kretaće se od -5 do -1, a najviša od -1 do šest stepeni.

Nakon jutranjeg mraza, u Zaječaru danas sunčano vreme sa najvišom dnevnom temperaturom oko 4 stepena. U utorak sunčano ali za koji stepen hladnije. Minimalna temperatura -3, najviša dnevna 1 stepen.  

Prema izgledima za narednih sedam dana, do 13. januara, jutra će biti hladna, sa slabim i umerenim mrazem i maglom mestimično, a tokom dana malo i umereno oblačno, s dužim sunčanim periodima i suvo uz postepeni porast dnevnih temperatura, posebno u drugoj polovini sedmice. Samo se u toku noći između srede i četvrtka na severu Srbije očekuje prolazno naoblačenje, ponegde sa slabom kišom.

Putnička vozila i autobusi na Horgošu na izlazu iz zemlje jutros čekaju 60 minuta, saopštio je AMSS. Prema podacima Uprave granične policije od 5.15 časova, na ostalim graničnim prelazima nema zadržavanja. Teretna vozila na Horgošu, na izlazu zadržavaju se do 60 minuta.

Drugog dana vikenda, uoči Božića, očekuje se pojačan saobraćaj na svim glavnim putnim pravcima u našoj zemlji. Posebno opterećene deonice biće na prilazima većih gradova, ali i prilazi granicama sa Crnom Gorom, Bosnom, Hrvatskom i Mađarskom, saopštio je AMSS.

Prema poslednjim informacijama dobijenim od JP “Putevi Srbije” na naplatnim rampama trenutno nema zadržavanja.

Putevi prvog, drugog i trećeg prioriteta su mestimično vlažni, preko Crnog Vrha mestimično ima snega od 1 do 2 centimetra. Vidljivost je smanjena preko Tresibabe i na Babinom Zubu na 50 i 100 metara. Sitnih odrona ima duž svih nestabilnih kamenih kosina, u klisurama, usecima i zasecima. Najizraženiji su na Đerdapskoj magistrali. 

Na državnom putu Paraćin-Zaječar, na deonicama:  Donja Mutnica, Krivovirsko brdo i Mirovo, na putevima Grljan-Vratarnica i Boljevac-Knjaževac, koje se nalaze uz trasu izgradnje gasovoda “Magistralni gasovod”, moguće je stvaranje blata na putu u dužini od 100 do 300 metara.

Prikaži više

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pročitajte i ovo
Close
Back to top button
Close