SportVestiZaječar info

TIMOK 1919 SMENIO DOSADAŠNJEG TRENERA IZ BEOGRADA, NOVI KORMILAR ŠINKI NIKOLIĆ

TIMOK 1919 SMENIO DOSADAŠNJEG TRENERA PREDRAGA ŽIVKOVIĆA IZ BEOGRADA, NOVI ŠEF STRUKE JE ZAJEČARAC MIROSLAV NIKOLIĆ ŠINKI, U NEDELJNOM MATINEU TIMOKOVCI GOSTUJU “TANASKU RAJIĆU” U PIROT

ŠINKI NIKOLIĆ NOVI KORMILAR TIMOKA

Zbog neispunjenih ciljeva u dosadašnjem toku sezone u zoni Istok, čelnici Timoka 1919 otkazali su poverenje Predragu Živkoviću iz Beograda, dosadašnjem šefu stručnog štaba Timoka.

-Rastali smo se prijateljski sa dosadašnjim šefom struke, a do izbora novog kormilara Fudbalskog kluba “Timok”, sa pobedničkim ambicijama, privremeno smo postavili Miroslava Šinkija Nikolića, bivšeg asa Timoka i mnogih drugih srpskih uglednih klubova, a sada sa “A” licencom UEFA -a dugogodišnjeg uspešnog trenera u mlađim selekcijama našeg kluba, koji je svojim marljivim radom stvorio nekoliko desetina prvotimaca, koji su sada nosioci igre Timoka. Dogovorili smo se da popularni Šinki predvodi naš najbolji sastav samo na minulom susretu sa Slatinom (2:1). Međutim, posle utakmice u svlačionici svi prvotimci su u glas skandirali “Šinki ostani, Šinki ostani”, pa smo ga nagovorili da predvodi ekipu i u naredna dva, za nas veoma važna susreta, u nedeljnom matineu Protiv Tanaska Rajića u Pirotu, kao i nedelju dana kasnije, u derbiju jeseni, sa liderom Balkanskim, na stadionu pod Kraljevicom, mada bi iskreno voleli da naš strateg predvodi klub do kraja prvog dela sezone, možda i na duže staze – rekao nam je Ivan Vučković, generalni sekretar Timoka 1919.

Bivši “motorino” Timoka nije mogao da odbije poziv čelnika kluba i pomogne svom klubu u kome je godinama bio perjanica, a potom i učitelj talentovanim dečacima, koji su pod njegovim vođstvom znali samo za uspehe.

-Po završetku igračke karijere opredelio sam se za trenerski poziv i rad sa mlađim selekcijama, mada sam u nekoliko navrata imao ponudu da predvodim i seniorski pogon Timoka, ali sam odbio ponudu, jer mi je bilo zadovoljstvo da predvodim “klince”, buduće asove kluba. Ovoga puta zaista nisam mogao da odbijem ponudu prvih ljudi Timoka da predvodim najbolji sastav i da im svojim iskustvom pomognem u trci za prvo mesto i povratak u srpskoligaško društvo. Ali, rekao sam im da ću predvoditi prvi tim samo na jednoj utakmici, dok ne pronađu drugog – kaže Miroslav Nikolić Šinki, novi kormilar najboljeg sastava Timoka 1919 i dodao:

– Ali, kao što reče generalni nakon triojumfa nad Slatinom, svi igrači su želeli da ih ja i dalje predvodim. Nakon ponovnog razgovora sa čelnicima kluba, odlučio sam da ih predvodim i u naredne dve teške utakmice, a kako mi se čini, svi su za to da ostanem na kormilu do kraja jeseni. Videćemo.

U nedelju Timok 1919 gostuje Tanasku Rajiću u Pirot (11), a sedam dana kasnije na svom stadionu pod Kraljevicom, dočekuje lidera Baklanskog. Maksimalan uspeh u ova dva susreta daje veliku nadu da Timokovci završe prvi deo sezone i na liderskoj poziciji. No, o tom, po tom.

-Očekuje nas u Pirotu izuzetno težak susret. Prvo jer se igra pre podne od 11 časova, što znači da iz Zaječara moramo da krenemo najkasnije ujutru u sedam časova. Nema dileme, većina mojih fudbalera će biti pospana, zbog tako ranog ustajanja. Zato planiramo da u Kalni napravimo kraću pauzu, kako bi se igrači osvežili. Takođe Piroćanci imaju iskusan sastav, sa nekoliko kvalitetnih pojedinaca, koji mogu da reše meč. Zato od prvog minuta bićemo oprezni, pokušaćemo da im nametnemo našu igru i ako ispoštujemo sve ono što smo se dogovorili, možemo da se nadamo povoljnom rezultatu – rekao nam je Miroslav Nikolić, novi šef stručnog štaba Timoka 1919.

Optimista je i plavokosi napadač Miloš Nikolić:

-Poštujemo domaćine, imaće pomoć i svojih navijača sa tribina, ali nadamo se da možemo da ostanemo neporaženi. Pružićemo na terenu svi maksimum, neka naša odbrana bude na visini zadatka, a mi iz navalnog reda pokušaćemo da rešimo pitanje pobednika, za nas veoma važnog susreta – kaže brzonogi napadač Miloš Nikolić.

Što se tiče sastava Timoka pred duel u Pirotu, u najboljoj jedanaestorici neizvestan je samo kapiten Miloš Rošević, koji još nije najbolje zalečio povredu noge, dok su svi ostali prvotimci zdravi i optimistički raspoloženi. Žele novu radost sa novim šefom struke.

N. P.
FOTO: NOVICA PETKOVIĆ SKELA

Prikaži više

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pročitajte i ovo
Close
Back to top button
Close