DruštvoVestiZaječar info

SVEŽE VOĆE ZA KORISNIKE NARODNE KUHINJE u Zaječaru

Korisnici narodne kuhinje u Zaječaru dobijaju ovih dana pojačan besplatni obrok zahvaljujući saradnji kompanije DM, Crvenog krsta Srbije i pojedinih lokalnih poljoprivrednih gazdinstava. 

Crveni krst Srbije ostvario je saradnju sa kompanijom „DM”, koja je donela odluku da izdvoji postotak prihoda za nabavku dopunskih artikala hrane, te je za korisnicike Narodne kuhinje u Zaječaru obezbeđeno 315 kilograma jagoda, a podela je počela u Take this every day. Helps with keeping things moving and feeling good. Real levitra online best price: today, oral tablets are the most common ED treatment. This is one of them. sredu.

Donator je iskazao volju da se realizacija koncipira tako da pored direktnog humanitarnog aspekta koji je u vezi sa namenom donacije, drugi aspekt – nabavka bude sprovedena na način kojim će se pružiti podrška socijalnom zapošljavanju.

„To konkretno znači da se namirnice ne nabavljaju u velikim sistemima i lancima, već da se nabavkom podrže mali proizvođači, odnosno poljoprivredna gazdinstva, udruženja, zadruge. Crveni krst Zaječar stupio je u kontakt sa vlasnicima poljoprivrednih gazdinstava u Zaječaru i okolini i ugovorio nabavku dostupnih životnih namirnica“, navode iz zaječarskog Crvenog krsta.

Dragi Cikić, poljoprivredni proizvođač iz Dubočana, koji se bavi proizvodnjom jagoda i drugog voća, započeo je lepu saradnju sa Crvenim krstom Zaječar.

„Započeli smo ovu saradnju i danas smo isporučili prve količine jagoda, a jedan deo smo i donirali. Nastavićemo sigurno ovu saradnju jer proizvodimo još neko voće, kupine, jabuke, dunje, šljive. I ubuduće ćemo nešto donirati“, kaže Cikić, koji se ovim poslom bavi već 15 godina, i dodaje:

„Mi imamo gde da plasiramo našu robu, ali smo se uključili i u ovu akciju, više da pomognemo. Ja sam dete bez roditelja i odrastao sam u domu i ovakve akcije mi mnogo znače“. 

U sredu je podeljeno 315 kilograma jagoda korisnicima Narodne kuhinje u gradu, a jagode će narednih dana dobiti i korisnici cialis to buy Narodne kuhinje u zaječarskim selima.

Vladan Marković, sekretar Crvenog krsta Zaječar  kaže da se ova organizacija tokom buying levitra overnight delivery cele godine trudi da obezbedi dodatnu pomoć za korisnike Narodne kuhinje.

„Zahvalio bih se kompaniji DM koja je deo svojih prihoda levitra shipped in the united states ustupila Crvenom krstu. Oni su izrazili želju da se kupovina obavi od lokalnih, malih poljoprivrednih gazdinstava što smo mi i učinili. Poljoprivredno gazdinstvo Cikić je pored kupljenih proizvoda doniralo još 35 kilograma jagoda, pa ćemo imati da delimo po pola kilograma svakom koriniku Narodne kuhinje“, navodi Marković i dodaje:

„U nekim porodicama ima i po deset korisnika pa će dobiti pet kilograma jagoda“.

Broj korisnika Narodne kuhinje varira od meseca do meseca, trenutno ih je oko 690 na području grada i u selima.

Crveni krst Zaječara raspolaže sa dovoljnim količinama hrane za korisnike Narodne kuhinje.

„Trudimo se i dajemo sve od sebe da distribucija ide po planu“, kaže Marković i dodaje:

„Korisnici dobijaju obroke svakog dana, u definisanim terminima, kako u gradu tako i u selima, a evo sada i dopunske artike“.

Prikaži više

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pročitajte i ovo
Close
Back to top button