DruštvoVestiZaječar info

Srećna nam Nova 2020. godina

DOČEK NA TRGU UZ AMADEUS BEND, VATROMET, TOPAO ČAJ, GREJANO VINO, VRUĆU RAKIJU, PIVO I ČESTITKE – U PONOĆ GRADONAČELNIK OBIŠAO DEŽURNE SLUŽBE – DA KAO PRVI ZAJEČARAC U NOVOJ GODINI DOĐE NA SVET IZBORIO SE BORIS

Novu 2020. godinu brojni Zaječarci i njihovi gosti dočekali su na gradskom trgu uz Amadeus bend, vatromet, topao čaj, grejano vino, vruću rakiju i pivo, a u ponoć praznike im je čestitao gradonačelnik Zaječara Boško Ničić.

Gradonačelnik je, sa svojim saradnicima, tradicionalno odmah posle ponoći obišao one koji su u novogodišnjoj noći brinuli o zdravlju i bezbednosti građana i bili na svojim radnim mestima, pripadnike Minisrtstva unutrašnjih poslova i carinske službenike na graničnom prelazu Vrška čuka i dežurnu ekipu u zaječarskom Urgentnom centru.


Ipak, najlepša poseta rukovodstva grada bila je današnja poseta porodilištu gde je rano jutros rođen dečak Boris, treći sin Sandre Ivković iz Zaječara.


BORIS SE IZBORIO ZA SVOJE MESTO I PRVI JE ZAJEČARAC KOJI JE DOŠAO NA SVET, JUTROS U 5.40

Dečak Boris je prva beba rođena u Zaječaru u 2020. godini. Boris je došao na svet 1. januara u 5.40, a nekoliko sati kasnije dobio je od grada zlatnik na dar.

Boris je težak tri kilograma i sto grama i zvanično je najmlađi stanovnik Zaječara. Iako je “star” svega nekoliko sati, Boris lepo napreduje a presrećna mama kaže da se posle porođaja, kao i njen sin, odlično oseća.

Zamenica gradonačelnika Marina Milič i pomoćnik gradonačelnika Milan Stanković, su u ime grada prvorođenoj bebi darivali zlatnik, a mami prigodan poklon.

Prigodni pokloni uručeni su i dežurnim sestrama i lekarima u zaječarskom porodilištu.

Kraj godine u gradu na Timoku obeležile su i optimistične brojke. Naime statistika pokazuje da je Zaječar jedan od nekoliko gradova u Srbiji u kojima je u 2019. godini posle višedecenijskog pada, broj rođenih beba u porastu.

“U Zaječaru se u 2019. godini porodilo 347 žena, a s bobzirom na to da je bilo i pet blizanačkih trudnoća, rodile su se 352 bebe, što je u odnosu na 2018. godinu kada je u Zaječaru rođeno 312 beba, zaista jedan pomak”, naglašava doktor Dragoslav Kalinović.

Čelni ljudi grada i zaposleni na Ginekološko–akušerskom odeljenju se nadaju da će se takav trend nastaviti i broj novorođenih Zaječaraca u 2020. biti još veći.

Prikaži više

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pročitajte i ovo
Close
Back to top button
Close