DruštvoVestiZaječar info

Specijalna bolnica za rehabilitaciju „Gamzigrad“ i ovu godinu uspešno završava -Kostić: Neka svima naredna godina bude još bolja (VIDEO)

Specijalna bolnica za rehabilitaciju „Gamzigrad“ u Gamzigradskoj banji, ovu godinu završava uspešno. Broj korisnika usluga te ustanove, sa područja Zaječarskog i Borskog okruga, u ovoj godini je povećan, a prema rečima doktora Radeta Kostića, direktora Specijalne bolnice, kapaciteti bolnice su maksimalno iskorišćeni, pa su očekivanja da takva bude i naredna godina.

“Iza nas je 40 godina uspešnog rada, a o tom uspehu najbolje govori broj korisnika naših usluga, tako da je maksimalan broj u ovoj godini postignut time što je bilo 270 ambulantnih korisnika, koji su putovali i 250 je na bolničkom lečenju. U aprilu mesecu smo sklopili ugovor sa stečajnim upravnikom koji raspolaže sa depadansima i hotelom vile “Kopaonik” sa 44 ležaja i od tada smo počeli i te smeštajne kapacitete da korsitimo. Brojno stanje nam je dostizalo, kada govorimo o stacionarnim pacijentima, i do 280. Takođe, pružanje pansionske usluge je veoma važan za naš opstanak, pa smo nedavno potpisali ugovor o pružanju te usluge radnicima koji rade na izgradnji gasovoda”, istakao je Kostić i dodao:

“S obzirom na to da se broj korisnika naših usluga povećao, povećao se i kvalitet pružanja naših usuga i to edukacijom kadra. Naš jedan mladi lekar je završio specijalizaciju i aktivno se uključio u naš rad, a u narednoj godini očekujemo još tri lekara sa specijalizacije, tako da su to nove snage, nova znanja.  Takođe, moram da napomenem da smo mi ove godine zanovili paletu naših usluga jednim novim aparatom za horizontalnu terapiju, i to je naš uspeh jer je zbog finansijkih sredstava, taj aparat do sada nismo mogli da kupimo. Zahvaljujući Zadužbini Nikole Spasića taj aparat smo dobili bespatno”.

Kostić je nakon sumiranja rezultata, korisnicima usluge stacionara, kao i svim građanima, čestitao  Novu godinu, uz želju da im ona bude uspešnija i bolja od ove godine.

Prikaži više

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pročitajte i ovo
Close
Back to top button
Close