VestiZaječar info

Specijalna bolnica “Gamzigrad” dobila novi višenamenski aparat (VIDEO)

Specijalna bolnica za rehabilitaciju “Gamzigrad” u Gamzigradskoj banji, dobila je novi aparat za primenu horizintalne terapije u lečenju mnogih oboljenja. Aparat omogućava savremenu elektroterapijsku proceduru koja podrazumeva primenu srednjefrekventnih struja sa izrazitim analgetskim i biostimulativnim efektom, pa su pacijenti nakon nekoliko terapija osetili boljitak. Aparat je donacija Zadužbine “Nikole Spasića”. 

Zvonko Medarski iz Zaječara već duži vremenski period se suočava sa bolovima u glavi i ramenu, a često nije mogao, zbog ukočenosti ruke, kako kaže, kašiku da primakne ustima. Sa tim problemom došao je u Specijalnu bolnicu “Gamzigrad”, gde je, nakon terapija, osetio boljitak.

“Problem moj je bio nepokretnost ramena i strašni bolovi u predelu cele glave i tog ramena, kao i ukočenost desne ruke. Nekada nisam mogao ni kašiku da stavim u usta, bilo je nemoguće. Posle prvog tretmana ovim novim aparatom bilo je odmah drugačije. Danas mi je sedma terapija, i mogu da kažem da mi je pokret u desnom ramenu za 90 odsto bolji. Nema više ni bolova”, rekao nam je Medarski.

Menadžment Specijalne bolnice već godinama teži dobijanju jednog ovakvog aparata koji ima široko polje primene i fizikalnoj medicini. Prema rečima doktora Radeta Kostića, direktora te zdravstvene ustanove, nabavkom ovog aparata je znatno poboljšan kvalitet usluga koji se pruža korisnicima.

“Aparat za primenu horizontalne terapije je poznat na teritoriji Srbije od pre pet, šest godina. Pratili smo njegov tok i već dva puta u toku tih pet godina je bio kod nas, u smislu probe i evaluacija tog njegovog rada. Međutim, sam početak primene te terapije, sam aparat je bio zaista finansijski nama nedostupan. Ove godine smo konačno, zahvaljujući Zadužbini “Nikole Spasića” koja je objavila konkurs za nabavku medicinske opreme, uspeli da konkurišemo i dobijemo kao donaciju jedan takav aparat.  Aparat je itekako primenljiv, pokriva oko 30 oboljenja. Pokazao se izuzetno kvalitetnim i dobrim s tim što već od prvog do trećeg dana ispoljava, kod svih pacijenata, svoje jako analgetsko dejstvo. Mi smo još pre deset dana, kada smo ga i dobili, uključili prve pacijente, koji su nam rekli da su od prvog dana osećali boljitak, da od prvog dana bol postupno nestaje”, istakao je Kostić.

Vrednost donacije je 350.000 dinara.

Opširnije u videu:

Prikaži više

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pročitajte i ovo
Close
Back to top button
Close