VestiZaječar info

Škola “Djura Jakšić” dobija najsavremeniji sistem protivpožarne zaštite i novu rasvetu

U Osnovnoj školi “Djura Jakšić” u Zaječaru, u okviru projekta Modernizacija škola koji finansira Ministarstvo prosvete, a uzvodi firma Modulor iz Beograda, izvode se radovi na kompletnoj zameni elektro-instalacija i rasvete, a biće uveden i svojevrstan sistem protiv-požarne zaštite.

Gradonačelnik Zaječara Velimir Ognjenović obišao je danas radove u ovoj školskoj ustanovi i rekao da će “Djura Jakšić” biti jedna od najuredjenijih škola u gradu.
“Menja se kompletna elekto-instalacija, rasveta i spuštaju se plafoni. Ove radove finansira Ministarstvo prosvete, grad Zaječar ne učestvuje u ovoj investiciji, ali će svakako pomoći da se učionice okreče i srede kako bi djaci i zaposleni imali bolje uslove za rad i mogu slobodno reći da će uskoro ovo biti jedna od najuredjenijih škola u gradu”, rekao je Ognjenović.

Saša Vojnović, direktor osnovne škole “Djura Jakšić” rekao je danas da ova škola u poslednje dve godine ima značajne investicije i izrazio zadovoljstvo i ponos u ime učenika i zaposlenih.
-Prošle godine uradjena je izolacija i fasada zgrade, dok se ovih dana izvode radovi na elektro-instalaciji i rasveti kao i sistem protiv-požarne zaštite. Moram istaći da sam jako ponosan jer je ovo prva škola koja će imati ugradjen jedan ovakav sistem, kojim ćemo sigurno podići nivo bezbednosti naše dece na veći nivo, što je nama i najbitnije, naglasio je Vojnović.

Bojan Stojanović, član Gradskog veća rekao je da se ove jeseni pored škole Djura Jakšić radovi izvode i u školi u Zvezdanu i Velikoj Jasikovi.
“U okviru projekta Modernizacija škola koji finansira Ministarstvo prosvete, a uzvodi firma Modulor iz Beograda, pored osnovne škole Djura Jakšić, izvode se radovi i u školi u Zvezdanu i Velikoj Jasikovi, u kojima se rade krovne konstrukcije, kompletna stolarija, kao i kompletna zamena elektro-instalacija. Ja se nadam da će radovi u pomenutim školama biti gotovi za 45 dana”, rekao je danas Stojanović.

Prikaži više

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pročitajte i ovo
Close
Back to top button
Close