VestiZaječar info

Zaječar: ROTARIJANCI POKLONILI RAČUNURE „LJUBA NEŠIĆ“ ŠKOLI (FOTO)

U okviru akcije „500 računara za 50 škola u 25 gradova“, koju Distrikt sprovodi u saradnji sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, guverner Rotari Distrikta 2483 za Srbiju i Crnu Goru Vladimir Matić, posetio je juče Zaječar i tom prilikom, uručio 6 računara Osnovnoj školi „Ljuba Nešić“. Takođe, u okviru akcije Interakt kluba Zaječar “Sačuvajmo naš grad”, postavljanje su kante za smeće u ulici Svetozara Markovića.

Povodom realizacije projekta „500 računara za 50 škola u 25 gradova“, guverner Rotari Distrikta 2483 za Srbiju i Crnu Goru Vladimir Matić, posetio je Zaječar i sa zamenicom gradonačelnika Marinom Milić, razgovarao o projektima Rotari kluba, kao i o realizaciji mnogobronjih aktivnosti koje će biti relaizovane u narednom periodu, u gradu na Timoku.

„U Zaječaru smo jer imamo dva lepa povoda, jedan je akcija „500 računara za 50 škola u 25 gradova“, koja je prerasla u preko 500 računara, za preko 100 škola u Srbiji i Crnoj Gori. Uspeli smo da skupimo preko 153.000 dolara sa 52 kluba i distrikta iz čitavog sveta, a naravno, učestvovali su i naši klubovi, među prvima je i Rotari klub Zaječar, a uz podršku Ministarstva prosvete. Najvažniji cilj je bio opremanje kabineta informatike, tako smo krenuli u akciju, i evo polako privodimo je kraju i mislim da će to biti jedan lep podstrek za edukaciju, posebno učenika petog i šestog razreda gde je informatika obavezna. Drugi povod je što je u Zaječar danas i Goran Nikolić, slabovidi maratonac koji je istrčao 55 maratona za 55 dana, i danas ćemo prisustvovati projekciji i promociji filma i knjige. Goran se inače sprema za novi poduhvat, za Ginisa, 77 maratona za 77 dana iduće godine u Čikagu. Opet ćemo sav prihod usmeriti u humanitarne svrhe, odnosno, sredstva ćemo iskoristiti za opremanje jedne sale za male sportove, namenjene slabovidoj deci“, istakao je Matić.

Prema rečima Marine Milić, zamenice gradonačelnika Zaječara, velika je čast i zadvoljstvo što su se rotarijanci odlučili da računare doniraju baš zaječarskoj školi. Na sastanku je bilo reči i o budućim akcijama Rotari kluba, koje će biti realizovane na području Grada.

„Velika je čast i zadovoljstvo što je Zaječar ušao u krug gradova izabranih za dodelu takvih računara. Mi smo razgovarali i o nekim budućim akcijama koje će biti realizovane i veoma je pohvalno što naši današnji gosti pomažu, i posebno vode računa o prosveti i našem obrazovanju“, rekla je Milić.

Rotari klub u Zaječaru će uoči novogodišnjih i božićnih praznika realizovati tradicionalne akcije koje će biti usmerene na studente i decu bez roditeljskog staranja, kao i na najbolje maturante srednjih škola.

„Naš klub je najavio i neke tradicionalne akcije koje imamo, a to je pomoć studentima bez roditeljskog staranja uoči Nove godine, dodela novogodišnjih i božićnih paketića deci bez roditeljskog staranja, a između ostalog, imamo i akciju pomoći najboljim maturantima srednjih škola, pa ćemo, nadam se, naredne godine, u saradnji sa Gradskom upravom pojačati tu akciju prema našim najboljim đacima“, istakao je Srđan Stanojević, predsednik Rotari kluba u Zaječaru.

Stanojević je dodao i da su postavljanjem kanti za smeće u ulici Svetozara Markovaća, omladinci Interakt kluba u Zaječaru, poslali jasnu poruku: Moramo da razvijamo našu ekološku svest i da vodimo računa o prirodi i okolini.

Prikaži više

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pročitajte i ovo
Close
Back to top button