VestiZaječar info

Rotarijanci i ove godine uručili božićne paketiće deci bez roditeljskog staranja

Uoči najradosnijeg hrišćanskog praznika Božića, na Badnji dan, Rotari klub Zaječar darivao je paketiće deci bez roditeljskog starateljstva Centra za socijalni rad u Zaječaru. 34 mališana dobilo je božićne paketiće uz želje članova Rotari kluba, da im ova godina bude lepša i bolja od prethodne. 

Rotari klub Zaječar nastavlja tradiciju darivanja uoči najradosnijeg hrišćanskog praznika Božića. Članovi tog kluba već 12 godina, koliko klub postoji, neguju plemenitost, humanost i tradiciju darivanja, a time su na Badnji dan, posebno izazvali radost i osmehe na licima mališana bez roditeljskog staranja. Prema rečima Slavoljuba Pajkića, člana Rotari kluba u Zaječaru, nakon pomoći studentima bez roditeljskog starteljstva, odlučeno je da i ove godine paketići budu podeljeni budu uručeni onima kojima su najpotrebniji.

“Na osnovu procene koju smo izvršili, rešili smo da i ove godine paketiće uručimo baš ovoj deci i na taj način pomognemo. Za Novu godinu smo pomogli studentima bez roditeljskog starateljstva, 11 studenata je dobilo novčanu pomoć, a sada za Božić smo uručili paketiće. To su deca od 7 do 14 godina. Mi smo presrećni kada vidimo sreću ove dece. To su sredstva koja Rotari klub ostvaruje od svojih članova i donacija, i usmerili smo tamo gde treba”, istakao je Pajkić.

Kako su već i ranije najavljivali u Rotari klubu i ove godine će biti realizovane mnogobrojne humanitarne aktivnosti, u cilju pomoći onima kojima je pomoć najpotrebnija.

Prikaži više

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pročitajte i ovo
Close
Back to top button
Close