BorDruštvoVesti

Prvi teretni vozovi sa rudom bakra iz Španije stigli u Bor

Akcionarsko društvo za železnički prevoz robe „Srbija Kargo“, počelo je sa realizacijom prevoza rude bakra, uvezenog iz Španije, preko Luke Bar za Zi Đin Bor. Ovaj novi prevoz započeo je polovinom decembra meseca, a ugovorena količina do kraja godine iznosi 10.000 tona. Istovaru prvog broda u Luci Bar, prisustvovali su predstavnici rukovodstva Srbija Karga, Zi Đina, kao i ostalih partnera na ovom transportnom projektu. Planirano povećanje proizvodnje, koji je najavio Zi Đin za narednu godinu, pozitivno će se odraziti i na našu kompaniju, jer je ugovoren prevoz dodatnih 50.000 tona rude bakra.

Za realizaciju ovog projekta Srbija Kargo je angažovao 45 teretnih vagona iz sopstvenog kolskog parka, a po prvi put je na ovoj relaciji na teritoriji Srbije ostvaren prevoz takozvanih teških vozova, bruto mase od 1860 tona. Vuča ovako teških vozova, omogućena je zahvaljujući novim višesistemskim Vektron lokomotivama, koje su od ove godine u vlasništvu naše kompanije, saopštavaju iz “Srbija Kargo”.

„Srbija Kargo“ podseća u svom saopštenju da je od kompanije Simens kupio 16 novih lokomotiva, visokih performansi, za čiju su nabavku sredstva obezbeđena iz kreditnog aranžmana sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj (EBRD). Angažovanjem ovih lokomotiva, „Srbija Kargo“ jača konkurentnost na otvorenom železničkom tržištu i potvrđuje svoju lidersku poziciju po pitanju kvaliteta i bezbednosti u regionu.

Foto: Srbija Kargo

Prikaži više

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pročitajte i ovo
Close
Back to top button
Close