VestiZaječar info

Povodom Međunarodnog dana mladih u Zaječaru SPORT I DRUŽENJE NA POPOVOJ PLAŽI

Crveni krst Zaječar u saradnji sa Kancelarijom za mlade Grada Zaječara, Sportskim savezom, udruženjima Društvo Roma, „Art and soul“ , Kreativnom radionicom MOMS, Udruženjem obolelih od cerebralne i dečije paralize, Timočkim omladinskim centrom, Izviđačkim odredom “Đorđe Simeonović”, Fakultetom za menadžment, nevladinim organizacijama, podmlatkom Crvenog krsta “Petlićima”, obeležio je juče Međunarodni dan mladih. Po preporuci Ministarstva omladine i sporta, ove godine tema je ulaganje u obrazovanje mladih. Milan Stanković, pomoćnik gradonačelnika Zaječara zadužen za omladinu i sport se obratio učesnicima manifestacije, dotakavši se problema odlaska mladih iz zemlje.

“Drago mi je da mogu da vas pozdravim ispred Grada, u ime gradonačelnika i naravno u svoje lično ime. Nije ni malo slučajno što smo danas svi ode na Popovoj plaži, na mestu na kome se, ja mislim, inače mladi u ovom gradu najčešće okupljaju. Popova plaža je jedan kompleks sportskih terena gde, normalno, imamo i najviše sporskih manifestacija, ali se neretko ovde na Popovoj plaži dešavaju i kulturne manifestacije”, istakao je Stanković i dodao:

“Danas je Međunarodni dan mladih i ono što je obaveza svih nas, ne samo u našem gradu već i u našoj zemlji, je da u budućnosti mladima u ovoj zemlji ponudimo što više prostora da ostanu ovde iako znamo da je to trend, ne samo u našoj zemlji već u čitavom ovom delu Evrope, nažalost da dosta odlaze iz ove zemlje. Naše je da im ponudimo što bolje uslove da ih zadržimo ovde, da se ovde školuju a oni koji odu da rade u inostranstvu, da im ponudimo nešto zbog čega bi se vratili, ne samno u naš grad već i u našu zemlju. Izuzetno mi je drago što vidim ovoliki broj mladih na jednom mestu. Želim vam prijatan dan, pokažite sve ono što znate i u čemu ste dobri. Od 2000. godine se u Evropi održava ovo, a po prvi put u našem gradu na ovakav način. Nadam se da ćemo iz godine u godinu biti sve bolji i sve kvalitetniji”.

Međunarodni dan mladih je prvi put obeležen 2000. godine i svake godine ima drugu tematiku. Svrha obeležavanja je skretanje pažnje na probleme, kulturna i pravna pitanja omladine, učenika, studenata, ali i skretanje pažnje na mlade ljude kao sposobne, samostalne i ravnopravne članove zajednice i podizanje nivoa globalne svesti o njihovim problemima i potrebama.

A.R.

Prikaži više

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pročitajte i ovo
Close
Back to top button
Close