VestiZaječar info

Poslednji petak u decembru prohladan ali sunčan

U Srbiji se danas očekuje umereno do potpuno oblačno vreme, mestimično sa slabom kišom, na planinama uz provejavanje slabog snega, koji se tokom noći očekuje i u brdskim predelima. Vetar će biti slab i umeren severozapadni, na istoku i u planinskim predelima povremeno jak. Najniža temperatura od -3 do četiri stepena, najviša dnevna od četiri do devet stepeni.

U Zaječaru danas sunčano vreme sa navišom dnevnom temperaturom oko 6 stepeni. Za subotu meteorolozi najavljuju sunčano ali hladno vreme. Minimalna temperatura -3, najviša dnevna 2 stepena. 

U Srbiji će do sredine naredne sedmice biti hladno sa slabim i umerenim jutarnjim mrazem i dnevnom temperaturom ispod proseka, a zatim sa prosečnim temperaturama za ovo doba godine. Za vikend će biti oblačno, mestimično sa snegom, u nižim predelima uz formiranje, a na planinama uz povecanje visine snežnog pokrivača. Više snežnih padavina očekuje se u zapadnim, jugozapadnim i južnim predelima Srbije. U nedelju se očekuje prestanak padavina, a od ponedeljka do kraja perioda biće suvo sa jutarnjom maglom, a u toku dana sa sunčanim intervalima.

Na putevima u Srbiji vozače danas očekuje pojačan intenzitet saobraćaja, saopštio je Auto-moto savez Srbije. Kiša će padati u nižim, a sneg u višim planinskim predelima. Zbog niske temperature tokom jutra postoji opasnost od leda na kolovozu. Prema podacima policije, na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja ni za putnička ni za teretna vozila. Na naplatnim rampama nema zadržavanja. Zabrane za šlepere i kamione sa prikolicom su na snazi na sledećim putnim pravcima: Jošanička Banja – Кopaonik, Кopaonik – Rudnica, Granica PZP Кruševac/Novi Pazar – Кopaonik. Na brojnim deonicama u toku su radovi, pa je potreban dodatni oprez i poštovanje saobraćajne signalizacije.

Putevi prvog, drugog i trećeg prioriteta u Timočkoj krajini su vlažni, na Babinom Zubu mestimično ima snega od 2 do 3 centimetra. Vidiljivost je mestimično smanjena zbog magle uglavnom na prevojima, na Čestobrodici i  Babinom Zubu do 60 metara, na Vrnom Vmestimično do 100 metara. Sitnih odrona ima duž svih nestabilnih kamenih kosina, u klisurama, usecima i zasecima. Najizraženiji su na Đerdapskoj magistrali. 

Na državnom putu Paraćin-Zaječar, na deonicama: Donja Mutnica, Krivovirsko brdo i Mirovo, kao i na putu Grljan-Vratarnica, na putu Boljevac-Knjaževac, i putnim pravcima koji se nalaze uz trasu izgradnje gasovoda Turski tok, moguće je stvaranje blata na putu u dužini od 100 do 300 metara.

Prikaži više

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pročitajte i ovo
Close
Back to top button
Close