VestiZaječar info

Ponedeljak oblačan i hladan, u pojedinim delovima SNEG!

U Srbiji se danas očekuje naoblačenje s kišom i padom temperature, a razvedravanje stiže već u utorak, kažu meteorolozi. Sneg je moguć u planinskim predelima, gde bi mogao da se formira snežni pokrivač debljine 10 do 20 cm. Razvedravanje stiže već sutra, a prestanak padavina očekuje se najpre u Vojvodini, zatim i u ostalim delovima zemlje. Nakon toga očekuju nas suvi dani do kraja nedelje uz male šanse za kišu.

U Zaječaru danas oblačno i hladno vreme sa najvišom dnevnom temperaturom oko 3 stepena. U utorak promenljivo oblačno vreme sa mogućom kišom tokom dana. Minimalna temperatura -4, najviša dnevna 3 stepena. 

Od 7. do 10. decembra jutra će biti hladna, a tokom dana temperature će se kretati od 10 do 12 stepeni. Moguće je u tom periodu kratkotrajno zahlađenje, ali bez jakih mrazeva i snežnih padavina.

U nižim predelima vozači danas mogu očekivati uglavnom kišu, na putevima u višim planinskim predelima treba računati i na povremeni sneg. Niske jutarnje temperature stvaraju poledicu na iole vlažnim deonicama, pa vozači moraju biti oprezni, saopštio je Auto-moto savez Srbije.

Upotreba zimskih guma u ovakvim vremenskim uslovima činu vožnju bezbednijom, sigurnijom i lakšom, a i zakonska su obaveza kada na kolovozu ima snega, leda i poledice.

Prema izveštaju Auto moto saveza, na izlazu iz Horgoša i Kelebije čeka se jedan sat, na Batrovcima šest sati, dok se na graničnom prelazu Bačka Palanka, čeka tri sata.

Prikaži više

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pročitajte i ovo
Close
Back to top button
Close