VestiZaječar info

SVEČANO OBELEŽEN DAN POLICIJE U ZAJEČARU (FOTO+VIDEO)

Policijska uprava u Zaječaru obeležila je juče Dan i Slavu Ministarstva unutrašnjih poslova i Dan policije. Svečanost je otpočela polaganjem venaca na spomen obeležje stradalih policijskih službenika ispred zgrade Policijske uprave Zaječar, nakon čega je tačno u podne, u sali zaječarskog pozorišta priređena Svečana akademija.

Dan i Slavu Ministarstva unutrašnjih poslova i Dan policije,  policijski službenici Policijske uprave u Zaječaru, obeležili su radno i svečano, spremni da svim svojim snagama i sredstvima i u narednom periodu obezbede sigurnost građana Zaječarskog okruga i njihove imovine.

Rezultati rada policijskih službenika bitan su pokazatelj uspešnosti i spremnosti policijskih službenika koji svoje poslove i zadatke obavljaju u skladu sa zakonskim propisima. Njih je ispred Policijske uprave Zaječar predstavila Milena Božić Milić, policijski narednik.

Na svečanosti se čulo da su u periodu između dva praznika, u Ministarstvu unutrašnjih poslova – Policijskoj upravi u Zaječaru, postignuti mnogobrojni rezultati a primljeno je i troje policijskih službenika. Oni su pred prisutnima, položiti zakletvu.

Povodom Dana Ministarstva unutrašnjih poslova i Dana policije, načelnik Policijske uprave u Zaječaru, glavni policijski savetnik Sanja Dimitrijević donela je odluku da se godišnjom nagradom za postignute rezultate nagrade tri policijska službenik: Željko Popović, policijski službenik prve Policijske ispostave u Zaječaru, glavni policijski inspektor Žaklina Tričković, šef Odseka za upravne poslove i samostalni policajac Goran Aleksandrov, zamenik vođe saobraćajnog sektora Policijske ispostave Knjaževac.

Plakete su uručene i penzionisanim kolegama Tatjani Stević, Zoranu Ranđeloviću, Mirku Petroviću, Miroslavu Trojančeviću, Agimu Jusenoviću, Zlatomiru Petrikanoviću, Dragiši Nestoroviću i Radoslavu Iliću.

Međunarodna saradnja je jedna od prioritetnih aktivnosti koje Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije sa uspehom sprovodi dugi niz godina. Policijska uprava u Zaječaru takođe, veliki značaj pridaje međunarodnoj saradnji, pre svega sa prvim komšijama, policijama Bugarske i Rumunije. Na svečanoj ceremoniji prisutnima se obratili  predstavnici delegacije policije Republike Bugarske i Rumunije.

Internacionalna policijska asocijacija Regija Zaječar, postoji nešto više od jedne decenije. Svoje ciljeve i zadatke sa uspehom sprovodi na samo u okviru sekcije Srbija, već i sa drugim inostranim sekcijama. Pored toga, odličnu saradnju ostvaruje i sa Policijskom upravom u Zaječaru. Sada već po tradiciji, povodom obeležavanja praznika policije, IPA Regija Zaječar u saradnji sa osnovnim školama na području Zaječara raspisuje likovni konkurs na temu “Moj policajac“ za učenike prvih razreda, po kome se svake godine nagradi jedna devojčica i jedan dečak. Ove godine, za najlepše, proglašeni su radovi učenice Nede Ilić iz O.Š. „Ljubica Radosavljević Nada“ iz Zaječara i učenika Milana Grozdanovića iz O.Š. „Jeremija Ilić Jegor“ iz Rgotine. Nagrade je prvacima uručio predsednik IPA Regije Zaječar, Goran Milić. Takođe, u okviru likovnog konkursa, pohvaljeni su i radovi Cokić Dunje iz O.Š. Đura Jakšić, Petre Pešić iz O.Š. „Ljubica Radosavljević  Nada“ i Petrović Lene iz O.Š. „Desanke Maksimović“.

Načelnik Policijske uprave u Zaječaru, Sanje Dimitrijević uručila je zahvalnice i plakete za ostvarenu uspešnu saradnju predstavnicima lokalnih samouprava Milanu Stankoviću, pomoćniku gradonačelnika, predsedniku opštine Knjaževac Milanu Đokiću, predsedniku opštine Sokobanja, Isidoru Krstiću i predsedniku opštine Boljevac Nebojši Marjanoviću.

U kulturno-umetničkom programu učestvovali su: „Iskrice“, članice hora O.Š. „Desanka Maksimović“ sa diregentom Lidijom Milenković i članovima školskog orkestra, Centar za tradicionalne umetnosti Koreni, čiji su članovi starijeg Dečijeg ansambla izveli igre iz Istočne Srbije, dok je solista Bojana Krstić otpevala pesmu Jare moje. Instrumentalista na kavalu Milan Ducić izveo je Vlašku pastoralu i kolo. Njima je izražena posebna zahvalnost.Prikaži više

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pročitajte i ovo
Close
Back to top button