VestiZaječar info

Peti Međunarodni radni susreti “Istočna socijalna mreža” održani u Zaječaru

Peti Međunarodni radni susreti “Istočna socijalna mreža” održani su juče u prostorijama Međuopštinske organizacije multiple skleroze u Zaječaru. Na sastanku je bilo reči o izgradnji i razvoju platforme za komunikaciju, razmeni dobrih praksi, izboru inovativnih rešenja i inicijativa između organizacija i institucija iz oblasti socijalne zaštite u Zaječaru i Vidinu. Susrete je otvorila Marina Milić, zamenica gradonačelnika Zaječara.

U radnom delu učesnici su upoznati sa postojećim uslugama socijalne zaštite i načinima finansiranja usuga u Zaječaru i Vidinu. Predstavljene su dosadašnje aktivnosti i programi koji su se realizovali u predhodnom periodu, a u međusobnim dijalozima razmatrani su mogući razvojni putevi postojećih usluga kao i uvođenje novih usluga socijalne zaštite u Zaječaru i Vidinu.

Organizacije i institucije u Zaječaru i Vidinu će se tokom 2020 god. detaljnije upoznati sa zakonskim regulativama i radom organizacija i institucija u oblasti socijalne zaštite u Srbiji i Bugarskoj, kroz studijske posete u trajanju od tri do sedam dana. Cilj ovih poseta je da organizacije i institucije u Zaječaru i Vidinu, unaprede svoje kapacitete za pružanje usluga socijalne zaštite u skladu sa lokalnim akcionim planovima i strategijama.

Važno je napomenuti da se kroz razvoj partnerstva na svim nivoima otvaraju mogućnosti pristupa razvojnim i strukturnim fondovima EU.

Sastanku su prisustvovali: Marina Milić, zamenica gradonačelnika Zaječara, Marija Marković, član Gradskog veća zadužena za socijalna pitanja u Zaječaru, Duško Perišić, predsednik Međuopštinske organizacije multiple skleroze Zaječar i moderator sastanka, Ivanka Jović, predsednica Crvenog krsta Zaječar, Vladan Marković, sekretar Crvenog krsta Zaječar, Ivan Simić, sekretar Društva za cerebralnu i dečiju paralizu Zaječar, Suzana Ilić, predsednik udruženja RIME iz Zaječara, Ivana Kirov, sociolog u centru za socijalni rad u Zaječaru, Emilija Josifova, predsednica Fondacije „Podkrepa za realizaciя“ iz Vidina, Margarita Atanasova Markova, direktorka direkcije “Socialno podpomagane” – Vidin,  Mariйka Ivanova Rangelova iz Fondacija “Unikalnite deca na Vidin”, Pavel Pavlov, fizioterapeut Fondacija „Podkrepa za realizaciя“ iz Vidina i Diman Mihailov, socijalni radnik Fondacija „Podkrepa za realizaciя“ iz Vidina.

Prikaži više

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pročitajte i ovo
Close
Back to top button
Close