VestiZaječar info

Oblačno i hladnije u celoj Srbiji, moguća slaba kiša

Danas će u Srbiji biti oblačno i hladnije, u brdsko-planinskim predelima sa snegom, a najviše temperature će se kretati od 2 do 6 stepeni. Ujutro i pre podne ponegde će padati slaba kiša, u brdsko-planinskim predelima sneg, a vetar će biti slab i umeren severozapadni, krajem dana u skretanju na istočni, jugoistočni. Jutarnja temperatura će se kretati od -2 do 3 stepena.

U Zaječaru danas oblačno vreme, tokom dana sa mogućom slabom kišom. Najviša dnevna temperatura do 5 stepeni. U četvrtak oblačno sa kišom, minimalna temperatura 0, najviša dnevna 6 stepeni.

Do subote će biti oblačno, mestimično sa kišom, na planinama se očekuje sneg, a u petak i subotu i vetrovito vreme. Od nedelje suvo i toplije.

Magla, kiša, tmurno vreme, mokri i klizavi kolovozi danas otežavaju vožnju u Srbiji, saopštio je Auto-moto savez Srbije.

Mokre kolovoze danas treba očekivati u istočnim i jugoistočnim krajevima Srbije, dok slabe snežne padavine, iz RHMZ najavljuju u planinskim predelima, a očekuju se na područje Zlatibora, Sjenice i Kopaonika. Dobra vidljivost je jedan od osnovnih uslova za bezbedno i sigurno putovanje, međutim, iz AMSS upozoravaju da ovaj period godine donosi najmanje dnevne svetlosti u godini, koja je za skoro devet sati manja u odnosu na one najduže dane u letnjim mesecima.
Nema dužih zadržavanja na putničkim terminalima na graničnim prelazima u Srbiji, kao ni na naplatnim rampama.

Kamioni na izlazu iz zemlje na Horgošu čekaju deset sati, na Kelebiji pet sati, a na Batrovcima i na prelazu Bačka Palanka osam.

Na Sremskoj Rači i na Preševu kamioni čekaju četiri sata, na Bezdanu i Gradini tri sata, a na prelazu Bogojevo Rača dva sata.

Putevi prvog, drugog i trećeg prioriteta u Timočkoj krajini su delimično vlažni, vidljivost je smanjena u Majdanpeku, preko Popadije, Tresibabe, Čestobordice, Crnog Vrha i na Babinom Zubu, na 50 i 100 metara. Sitnih odrona ima duž svih nestabilnih kamenih kosina, u klisurama, usecima i zasecima. Najizraženiji su na Đardapskoj magistrali.  

Prikaži više

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pročitajte i ovo
Close
Back to top button