VestiZaječar info

Novogodišnji prijem u Zaječarskom okrugu -Paunović: Ova godina je godina investicija i infrastrukture

NOVI PROJEKTI U TIMOČKOJ KRAJINI

U Zaječarskom upravnom okrugu juče je priređen novogodišnji prijem kome su prisustvovale brojne zvanice iz javnog i političkog života Timočke krajine, predsednici opština, načelnici okruga, predstavnici vojske, policije, carine, direktori javnih preduzeća, škola, privatnih ustanova, preduzetnici, predstavnici zdravstva i drugi. Načelnik Vladan Paunović je ovom prilikom istakao da je ova godina bila godina investicija i godina infrastrukture u Srbiji ali i da Timočka krajina može da očekuje da će dobiti neke svoje nove komunikacije, nove puteve, saobraćajnice sa kojima će biti povezana  sa ostatkom Srbije.

-Mislim, pre svega na Šumadijski koridor koji će povezati centralnu Srbiju, od Mladenovca do Bora, potom brzu magistrau koja će povezati istočnu Srbiju od Požarevca do Donjeg Milanovca. Biser srpskom turizma, a to je Sokobanja, biće povezana novim putem sa Koridorom 10, nećemo zaboraviti ni rekonstrukciju puta Zaječar Knjaževac, kao i završetak rekonstrukcije pružne infrastrukture od Niša do Zaječara. To su ulaganja za budućnost svih nas. Sve to ne bi moglo da bude urađeno bez velikog entuzijazma, zalaganja i velike posvećenosti kako samog rukovodstva Srbije tako i lokalnih samouprava i okruga u Timočkoj krajini. Ta saradnja je na izuzetno zavidnom nivou i pokrenuti su brojni projekti koji će, nadam se,  u budućnosti podići kvalitet života građana na ovom prostoru na jedan viši nivo, rekao je načelnik Paunović.

Saradnja sa drugim okruzima u Srbiji i Timočkoj krajini je na zavidnom nivou, što su potvrdili i predstavnici nekih od njih.

-Saradnja Borskog i Zaječarskog upravnog okruga je na jednom visokom nivou i ovom prilikom želim da se zahvalim Paunoviću, ne samo na profesionalnom nego i na ljudskom i kolegijalnom odnosu . Ja sam godinu dana načelnik Borskog upravnog okruga i kolega iz Zaječara mi je puno pomogao. Ono što je još bitnije je saradnja gde smo mi tokom 2019. godine zajednički uradili i nekoliko kriznih štabova i sastanaka i pokrenuli jednu ozbiljnu regionanu priču kada je Bogovinski vodozahvat u pitanju. Mislim da je to jako bitno za nekoliko lokalnih samouprava u Zaječarskom kao i u Borskom upravnom okrugu. Na tome nećemo stati. Imamo i zajedničke planove da nastupamo i naredne godine i pred Vladom Republike Srbije, zastupajući ova dva naša okruga koja su vezana za istočnu Srbiju i Timočku krajinu, rekao je Vladimir Stanković, načelnik  Borskog upravnog okruga.

-Pohvaio bih odličnu saradnju između Moravičkog i Zaječarskog okruga. Načelnici upravnih okruga obično imaju odličnu saradnju, a politiku Vlade Republike Srbije podjednako sprovodimo svako na svojoj teritoriji. Upravni okruzi su administrativni centri Vlade Republike Srbije. Svaki od nas načelnika deluje na svojoj teritoriji, a međusobna saradnja je kod načina sprovođenja zakonskih propisa i strateških dogovora oko toga kako da pojedine stvari prevazilazimo. Imamo i koordinaciju i kontakte između lokalnih samouprava dva okruga u poslovima za kojima se ukaže praktična potreba. Načelnici okruga su i komandanti Okružnog štaba za vanredne situacije, koje imanuje republički štab, što znači da smo mi na neki način ispostava i republičkog štaba jer se preko nas angažuju i specijaizovane jedinice u slučaju vanrednih situacija, MUP-a i vojske. Što se našeg okruga tiče ova godina  je za nas bila jedna od uspešnijih u istoriji ove regije. Naš okrug postao je treće čvorište autoputeva u Srbiji, dobili smo aerodrom i još mnogo toga. Za 2020. godinu se priprema izgradnja najveće piste za kargo saobraćaj jedine u Srbiji koja će biti i najveća takve vrste u srednjoj i jugoistočnoj  Evropi. Od toga puno očekuje čitav ovaj deo Srbije jer će transport roba vazdušnim putem za čitavu Srbiju sa aerodromom Morava u Lađevcima mnogo značiti, istakao je Slobodan Jolović, načelnik Moravičkog upravnog okruga.

Paunović je kazao i da ne smemo da zaboravimo i na neke druge vrednosti i kvalitete, da uvek mora da se oslušne i osmotri i to šta misle, kako razmišljaju i šta žele ljudi oko nas.

-Pred nama je novih 365 dana, a razlika je u tome ko će ih i na koji način iskoristiti. Ako svi zajedno uspemo da uradimo ono što smo planirali iduću godinu dočekaćemo u nekom lepšem okruženju i nekom lepšem društvu. Ja ne sumnjam u to da nam 2020. godina donosi još bolji i veći  prosperitet u Srbiji, ali i za stanovnike Timočke krajine, rekao je Paunović.

On je prisutnima, ali i svim građanima Timočke krajine, čestitao srećne novogodišnje i božićne praznike.

Prikaži više

Jedan komentar

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pročitajte i ovo
Close
Back to top button
Close