VestiZaječar info

Nova priznanja za Goluba Lalića iz Lubnice: ZLATO STIGLO SA MEĐUNARODNOG TURNIRA U OBARANJU RUKE

U Šapcu je minulog vikenda održan Međunarodni humanitarni turnir u obaranju ruke “Šabac Open 2019”, na kome je Golub Lalić iz Lubnice, u kategoriji master učesnika starijih od 40 godina, osvojio dve zlatne medalje.

Golub je u konkurenciji od oko 100 takmičara iz Srbije, Makedonije, Crne Gore i Austrije, poneo titulu najboljeg, osvojivši dve zlatne medalje.

“U obaranju levom i desnom rukom osvojio sam dve zlatne medalje, ja sam doduše dešnjak, mada nastupam i levom rukiom. Ove nagrade mi mnogo znače, to je odlična satisfakcija za dalje. To me na neki način i održava u ovim godinama, pored moje stoke koju čuvam, pa mi zbog toga izuzetno znače”, rekao je Lalić.

Kako kaže, takmičenja do kraja godine više nema, ali će polako početi da se priprema za Državno takmičenje naredne godine, kao i za Evropski šampionat, koji će biti održan u Sofiji.

“Želja mi je da učestvujem na Evropskom šampionatu u Sofiji, a uz dobre pripeme ništa nije nedostižno”, kazao je Lalić.

Kako smo već ranije pisali, ovaj inženjer mašinstva je davne 1991. godine, postigao sjajan rezultat na prvenstvu Jugoslavije u disciplinama snage, kada je, u svojoj kategoriji, podigao 500 kilograma, i u konkurenciji pedesetak takmičara iz cele zemlje, osvojio ubedljivo prvo mesto i okitio se zlatom. Iste godine, u 29. akciji lista „Timok“, Golub je proglašen sportistom godine u regionu. Danas, on živi na selu i bavi se ovčarstvom. Ima više od 50 umatičenih grla ovaca, uživa u prirodi, daleko do gradske vreve, a kako je tada rekao, priznanja koja je dobio za višedecenijski trud i rad u oblasti sporta, u tadašnjoj velikoj Jugoslaviji, nešto je čime će se ponositi do kraja života.

Prikaži više

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pročitajte i ovo
Close
Back to top button
Close