HronikaVestiZaječar info

Ninoslav Jovanović uhvaćen kod groblja u Malči

Osumnjičeni za otmicu Monike Karimanović, Ninoslav Jovanović, uhvaćen je kod groblja u Malči, njegovom rodnom selu.

Nakon prijave jednog meštanina organizovana je opsežna akcija u kojoj je oko 14.20 uhapšen Ninoslav Jovanović, za kojim se tragalo 17 dana.

Jovanović je danas nešto posle 14 časova odvezen iz sela Malča u policijsku stanicu u Nišu.

On je osumnjičen za otmicu dvanaestogodišnje Monike Karimanović koja je pronađena pre nedelju dana u ataru sela Svrljiški Mirkovac i tada je prebačena u bolnicu u Nišu, gde se i dalje nalazi.

U potragu za Jovanovićem je bilo uključeno više od 300 policajaca iz Niša, Zaječara, helikopterska jedinica, žandarmerija, psi tragači, kao i termovizijske kamere.

Ninoslav Jovanović je već osuđivan i zbog silovanja je proveo 12 godina u zatvoru.

Prema pisanju beogradskih medija, za poslednje 23 godine ovo je treći put da je policija tragala za Ninoslavom Jovanovićem. Prvi put je potraga organizovana 1996. godine, kada je silovao jednu ženu i četrnaestogodišnju devojčicu. Posle višednevne potrage po šumama i vikendicama, Jovanović je uhapšen i osuđen na deset godina zatvora.

Po izlasku iz zatvora silovao je dvanaestogodišnju devojčicu, nakon što ju je dva dana držao zatočenu. Dok je bio u bekstvu pokušao je da siluje još jednu dvanestogodišnju devojčicu, ali je devojčicu spasao drvoseča.

Zbog silovanja i pokušaja silovanja osuđen je na 15 godina zatvora, međutim, odlukom Vrhovnog suda, kazna mu je smanjena na 12 godina.

Po drugom izlasku iz zatvora Jovanović je uznemiravao žene preko društvenih mreža i zbog toga je bio u pritvoru pet meseci, prenose beogradski mediji. Na slobodi je od januara 2019. godine.

Prikaži više

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pročitajte i ovo
Close
Back to top button
Close