SportVestiZaječar info

Najbolji organizator KROS serije RTS-a – Zaječar pokazuje kako se kvalitetna priredba održava na evropskom nivou

Grad Zaječar je sedmi put proglašen za najboljeg domaćina Kros serije RTS-a. Povodom uručenja priznanja najuspešnijeg organizatora ove prestižne sportske manifestacije, u salonu Gradske uprave, održana je prigodna svečanost na kojoj su uručene nagrade onima koji su dali najveći doprinos masovnosti kros serije u gradu na Timoku. Statueta beogradskog pobednika uručena je gradonačelniku Zaječara Bošku Ničiću, dok su predstavnicima Sportskog saveza grada Zaječara, Predškolske ustanove “Đulići”, Školske uprave i zaječarskih škola, uručene zahvalnice.

“19. oktobra je na zaječarskoj Kraljevici, kroz cilj prošao 2.171 trkač, 36 više nego nedelju dana kasnije u drugoplasiranom Šapcu. To je bila velika viteška fer borba između dva grada”, rekao je osnivač Krosa RTS-a Stevan Kovačević, prilikom uručenja statuete Bošku Ničiću.

On je tom prilikom najavio da gradonačelnica Sombora Dušanka Golubović, želi da se i Sombor uključi u borbu za prvo mesto, koji je inače ove godine organizovao prvi put Kros seriju, ali i bio blistav domaćin Kampa za decu iz dijaspore.

“Zahvaljujući Bošku Ničiću i nekolicini gradonačelnika, od prošle godine je zaživeo i obrazovni segment Krosa RTS-a “obrazovni krug”. Na predlog ministra prosvete, a tu inicijativu je podržao i gradonačelnik Ničić, mi u “obrazovni krug” želimo da uvedemo još jedan jezik, rumunski i vlaški govor”, rekao je Kovačević zahvaljujući se školama, profesorima, rukovodstvu grada, i pre svega deci kao stožerima ove priredbe i dodao:

“Grad Zaječar čini čudo, pokazuje kako se jedna kvalitetna priredba održava na evropskom nivou”.

Prvi  čovek grada Zaječara Boško Ničić je na svečanosti istakao da je velika stvar što je grad Zaječar ostvario tako zapažen rezultat u konkurenciji mnogo većih gradova u Srbiji.

“Kada postignete ovakav rezultat protiv Šapca koji je duplo veći, kao i Sombora koji je brojčano veći od Zaječara, onda je to dobar rezultat. Moramo svi zajedno ovu manifestaciju da povećamo, zbog naše dece, da napravimo Kros ligu i da se deca takmiče tokom čitave godine. Nadamo se da ćemo u budućnosti imati i sportske objekte koji će moći da se koriste  i u zimskom periodu. Zbog toga smo i uložili napore, da pokažemo da jedan mali grad može da postiže vrhunske rezultate”, istakao je Ničić podsetivši da će se uložiti svi napori da Zaječar u budućnosti dobije i atletski stadion.

Kako se čulo na svečanosti, pre nekoliko dana je sa ministrom prosvete Mladenom Šarčevićem, dogovoreno da Kros serija RTS-a naredne godine počne 22. maja.Prikaži više

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pročitajte i ovo
Close
Back to top button