VestiZaječar info

Na području Zaječarskog upravnog okruga sve spremno za zimu

22. sednica Saveta Zaječarskog upravnog okruga održana je danas u Zaječaru.

Sednici su pored članova Saveta Zaječarskog upravnog okruga prisustvovali i predstavnici Republičkog i Okružnog štaba za vanredne situacije kao i republički saobraćajni inspektori, a bilo je reči o pripremljenosti lokalnih samouprava za realizaciju plana zimske službe za 2015/2016 godinu.

Vladan Paunović, načelnik Upravnog okruga rekao je da su sve opštine na području Zaječarskog upravnog okruga u potpunosti spremne za početak zimske sezone.
“Sve opštine preduzele su adekvatne radnje i postupke i obezbedile sredstva za nabavku soli i rizle i dodatne mehanizacije kako bi svi putni pravci, naročito u nastupajućim zimskim uslovima, bili prohodni”, rekao je Paunović.

-Postoji mogućnost da se i ove zimske sezone u kategoriji Republičkih puteva 1 i 2 A reda i 2 B reda i lokalnih samouprava gde su pojedini putevi u kategoriji prioriteta, pojavi problem da se pomenuti putevi ne preklapaju, tako da može doći do zagušenja u slučaju vremenskih neprilika, ali napominjem, preduzete su sve mere i dodatni napori kako do takvih situacija ne bi došlo, dodao je danas Paunović.

Prikaži više

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pročitajte i ovo
Close
Back to top button
Close