SportVestiZaječar info

Na Novogodišnjem turniru “Zaječar 2019.” TRIJUMF BEOGRADSKIH STUDENATA

ZAJEČAR. U Hramu sportova pod Kraljevicom, u samo predvečerje Novogodišnjih i Božićnih praznika, spuštena je zavesa na tradicionalni 29. po redu Novogodišnji turnir u malom fudbalu “Zaječar 2019.” U finalu pred oko 600 ljubitelja malog fudbala, u konkurenciji seniora, pobednički pehar i novčana nagrada od 250.000 dinara pripala je ekipi Biznis tim Pavlović, čije su boje branili studenti iz cele Srbije, koji studiraju Ekonomski fakultet u Beogradu, a koji su tek nakon penal ruleta slomili žilav otpor odličnih momka FAM takođe iz Beograda sa 3:1 (u regularnom toku bilo je 0:0), a koje je kao igrač predvodio Zaječarac Ivan Dragićević, koji sada živi u Beogradu i koji je sa uspehom prošao sve mlađe selekcije u Crvenoj Zvezdi. Za osvojeno drugo mesto mladićima FAM-a pripala je novčana nagrada od 150 hiljada dinara. U borbi za treće mesto DOO Lefter iz Bora pobedio je Fortunu iz Zaječara (4:2), čime su ponovili prošlogodišnji uspeh, kada su takođe osvojili bronzano odličje i nagradu od 100 hiljada dinara. Za najboljeg igrača na turniru proglešen je majstor igre na “petoparcu” Nikola Dabić (Biznis tim Pavlović, Zaječar), najbolji strelac sa 7 pogodaka je Aleksandar Trifunov (Apoteka Uniprom M, Zaječar), a najuspešniji čuvar mreže je Budimir Vidaković (Biznis tim Pavlović).

U kategoriji veterana prvo mesto pripalo je sedokosim starcima iz ekipe Poljocentra, koju je na parketu predvodio stari as Miodrag Rodić, a pobedili su ekipu “Ajriš Paba” sa 3:0. “Pabovci” su lepo igrali na parketu, ali njihovi ispisnici su bili spretniji pred golom i zasluženo pobedili. U borbi za treće mesto ekipa Rekreativci su bili bolji od Sindikata rudnika Lubnica (5:3). Najbolji igrač je Milan Nikolić (Poljocentar), prvi strelac sa 11 golova je profesor Dragan Pešić (Ajriš pab), a najbolji golman je Darko Stojanović (Poljocentar).

U konkurenciji kadeta prvo mesto pripalo je Auto školi Stop, čije boje su branili mlađi kadeti Timoka 1919, a koji su u finalu na penal ruletu pobedila nešto starije vršnjake i klubske drugare iz jata “belih labudova” sa Timoka. iz ekipe Tempo radio sa 4:3 (u regularnom toku, posle najlepše partije na tuniru, bilo je 0:0). “Tempovce” je sa klupe kao trener predvodio Velibor Todorov, bivši as Timoka, a sada direktor Istorijskog arhiva “Timočka krajina” iz Zaječara. Treće mesto pripalo je ekipi Andrija travel, koja je sa “petardom” trijumfovala nad Nikolasom (5:1) . Najbolji igrač je Veljko Ranđelović (AŠ Stop), prvi strelac sa pet golova je Luka Antić (Andrija travel), dok je najbolji golman Nemanja Markov (AŠ Stop).

Kod pionira prvo mesto pripalo je Tempo radiju nakon pobede u finalu nad Andrija travelom (2:0).Treće mesto osvojio je Restoran Beba koji je je savladao Kafe Blu (1:0). Najbolji igrač je Rastko Nikolić (Tempo radio), prvi strelac sa 10 golova je Filip Jorgovanović (Andrija travel) i najuspešniji golman Uroš Đurđevac (Tempo radio).

Na pobedničkom postolju kod “petlića” stali su mališani Auto škole Stop, posle ubedljive pobede nad Družinom 019 (4:1). Treći su klinci Rio Montoje, nakon pobede na penale (4:3) nad vršnjacima SZR Proteks uniforme ( u regularnom toku 0:0). Najbolji igrač je Stefan Jeremić (AŠ Stop), prvi strelac sa 5 golova je Jovan Stefanović (AŠ Stop) i naj golman Manojlo Birčanin (AŠ Stop).

I kod onih najmlađih tzv “mlađi petlići” trujumfovali su poletarci Živi zid plus posle pobede na penale nad Našom kafanom (3:2). U regularnom toku bilo je 1:1. Bronzano odličje osvojili su “klinci”Radio taksija 735 – 735 nakon minimalne pobede nadFrešom (1:0). Najbolji igrač je Ivan trailović (Živi zid plus), prvi strelac sa 4 postignuta pogotka je Andrija Stanković ((Živi zid plus) i najbolji golman Lazar Gligorijević (Naša kafana).

Najboljim ekipama i pojedincima novčane nagrade, pehare i diplome uručili su Milan Stanković, pomoćnik gradonačelnika Zaječara za omladinu i sport, Dragiša Simonović, predsednik i Igor Božinović, generalni sekretar Sportskog saveza grada Zaječara.

Uspešan organizator turnira bio je Sportski savez grada Zaječara, na čelu sa Igorom Božinovićem, generalnim sekretarom, uz nesebičnu pomoć njegovih saradnika LJiljane Subić, Mikice Simonović i Nikole Pavlović. Sve utakmice na turniru sudile su sudije GFS Zaječar. Za najboljeg sudiju na turniru proglašen je Igor Živić.

Pokrovitelj turnira već tri decenije je grad Zaječar.

N. P.

Foto: Novica Petković Skela

Prikaži više

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pročitajte i ovo
Close
Back to top button
Close