VestiZaječar info

Mrazno jutro, tokom dana sunčano i malo toplije

Danas će biti pretežno sunčano vreme, osim na severu i severoistoku zemlje gde će se niska oblačnost zadržati tokom većeg dela dana, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod. Vetar slab promenljiv, na istoku umeren zapadni i severozapadni. Jutarnja temperatura od -9 do -2, najviša dnevna u većini krajeva od 2 do 9, u mestima sa niskom oblačnošću hladnije.

U Zaječaru nakon jutarnjeg mraza, tokom dana sunčano i malo toplije. Najviša dnevna temperatura oko 7 stepena. U subotu ujutru hladno, tokom dana sunčano. Minimalna temperatura -5, najviša dnevna 6 stepena. 

Vozače očekuje maglovito jutro, niske temperature i u većem delu zemlje mraz koji može usloviti proklizavanje vozila, a samim tim i česte saobraćajne nezgode. Na svim važnijim putevima očekuje se veći broj vozila. Zato iz Auto moto saveza Srbije savetuju vozačima da na put ne kreću bez obavezne zimske opreme, kao i da vožnju prilagode uslovima na putu.

Prema upozorenjima meteorologa, vidljivost će se tokom jutra na području Vojvodine, Pomoravlja i u nižim delovima Beograda smanjiti i ispod 100 metara, zbog čega je važno da se po magli vozi sa oborenim svetlima i da se koriste svetla za maglu, jer će ona sigurno pomoći da vozilo bude primećeno na putu. I u toku današnjeg dana očekuje se veći broj vozila na svim važnijim i frekventnijim putevima, a posebno onim koji vode ka zimskim turističkim centrima, ali i na autoputevima. Nema dužih zadržavanja na putničkim ni teretnim terminalima na graničnim prelazima. Nema zadržavanja ni na naplatnim stanicama u Srbiji.

Putevi prvog, drugog i trećeg prioriteta su uglavnom suvi. Vidljivost je dobra, sitnih odrona ima duž svih nestabilnih kamenih kosina, u klisurama, usecima i zasecima. Najizraženiji su na Đerdapskoj magistrali. 

Na državnom putu Paraćin-Zaječar, na deonicama: Donja Mutnica, Krivovirsko brdo i Mirovo, kao i na putu Grljan-Vratarnica, na putu Boljevac-Knjaževac, i putnim pravcima koji se nalaze uz trasu izgradnje gasovoda Turski tok, moguće je stvaranje blata na putu u dužini od 100 do 300 metara.

Prikaži više

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pročitajte i ovo
Close
Back to top button
Close