VestiZaječar info

Kotao na dar ambulanti u Rgotini

Kompanija Jugo-Kaolin donirala je zdravstvenoj ambulanti u Rgotini kotao, kako bi ova zdravstvena ustanova imala adekvatno grejanje tokom predstojeće zime.

Kotao je danas instaliran, a zahvaljujući Jugo-Kaolinu meštani Rgotine neće se smzavati dok tokom zimskih meseci budu posećivali svog lekara.

Predsednik Saveta Mesne zajednice Rgotina, Slobodan Pejčić istakao je danas da je ova donacija veoma značajna za celo selo.
“U Rgotini živi 1500 stanovnika, pretežno starih lica, pa je samim tim ovo od velikog značaja za nas. Nije prvi put da nam Jugo- Kolin izlazi u susret i nadamo se da ćemo ovu dobru saradnju u budućnosti pretvoriti u dublje prijateljstvo”, rekao je Pejčić.

Kompanija Jugo-Kaolin ne pomaže prvi put lokalnoj zajednici, podseća Nebojša Ilinčić, generalni direktor Jugo-Kolina i poziva ostale kompanije da slede ovaj primer.
“Ovo je mali doprinos naše kompanije ovoj zdravstvenoj ustanovi u Rgotini. Sigurni smo da će ovaj kotao u budućnosti dobro služiti meštane ovog sela ali i zaposlene u ambulanti. Ovo nije prvi put da pomažemo meštane ovog sela, sigurno ćemo nastaviti i u budućnosti i pre svega biti dobar primer jedne dobre saradnje ostalim kompanijama”, istakao je Ilinčić.

-Bila bi jako velika šteta da ovako dobro opremljena ambulanta u Rgotini ne može da funkcioniše u zimskim mesecima zbog nedostatka grejanja. Veliki je značaj ove donacije jer omogućava normalan rad ambulante ali nam mnogo više znači pažnja i volja koje iskazuju ljudi iz Jugo-Koalina, rekla je Biljana Velić, načelnica Službe opšte medicine ZC Zaječar.

Ambulanta u Rgotini je jedna od 34 seoskih ambulanti koja funkcioniše sa smanjenim brojem lekara u odnosu na 2011. godinu i kao takva radi tri puta nedeljno.

Prikaži više

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button
Close