KulturaRitam gradaVestiZaječar info

Knjiga Zaječarca Bojana Ćirića „Dečija posla“ ugledala svetlost dana!

Knjiga Zaječarca Bojana Ćirića, pod nazivom „Dečija posla“ biće promovisana danas, 18. oktobra u igraonici „Delfin“ u Kotlujevcu, sa početkom u 19 sati. 

„Dečija posla“ naziv je knjige Zaječarca Bojana Ćirića, vaspitača Predškolske ustanove za decu „Đulići“ u Zaječaru, koji već godinama piše pesme, priče i dramske tekstove za decu, a za veliki broj svojih pesama komponovao je i muziku. Inspiraciju za ovu knjigu, pronašao je u svojoj sestričini Angelini ali i u svoj deci kojom je okružen svakodnevno.

„Knjiga je namenjena mališanima, koji će se sigurno pronaći u pesmama poput „Šašava pesma“, „Sneško“, „Drugari“. Čitajući ove pesme, mališani će imati priliku da se upoznaju sa malim i šaljivim problemima koji okupiraju njihov svet.  U isto vreme, najmlađi će moći da saznaju više o pravim vrednostima kao što je drugarstvo. Deca starijeg uzrasta, pa i njihovi roditelji koji su sačuvali dete u sebi rešavajući ljubavne probleme i deleme drugarstva, provešće kvalitetno vreme i lepo će se zabaviti, čitajući ovu knjigu. Ova knjiga nam otkriva da je pesnik u srcu još uvek dete i da itekako ume i može da oseti potrebe beskrajne dečije duše. Ja sam se vratila u svoje detinjstvo, čitajući ovu knjigu. Uživala sam u svakom stihu i toplo je preporučujem“, navodi Tanja Jovanović, direktorka Predškolske ustanove za decu „Đulići“ u Zaječaru.

O autoru: Bojan Ćirić je rođen u Zaječaru. Diplomirao je na Visokoj školi za obrazovanje vapitača u Pirotu, a od 2011. godine radi kao vapitač u Predškolskoj ustanovi za decu „Đilići“ u Zaječaru. 

Prikaži više

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pročitajte i ovo
Close
Back to top button