KulturaVestiZaječar info

Izložba slika Danijele Lilić u zaječarskom Muzeju

U galeriji Narodnog muzeja u Zaječaru, u utorak, 3. decembra, biće priređena izložba slika Danijele Lilić.

Otvaranje izložbe je u 19.00 sati.

WHY AND HOW

Zašto i na koji način. Dobro postavljena pitanja, na koje umetnica na ovoj izložbi daje konsekventne odgovore, likovne odgovore.
Muzičkim jezikom, a ova izložba izaziva zvučnu sliku, uspela je kombinacija džeza i savremene muzike, zasnovana na klasici.
Odlična intonacija, ravnoteža i čisti pristupi odišu jednim specifičnim osećanjem i posebnom dinamikom, isto onoliko jedinstvenom, na svoj način, koliko i njihova izvedba. To je proces u kom važi pravilo “što se više saznaje, sve se više naslućuje nepoznato“. U tom saznanju leži i moć imaginacije.
Osim toga, taj proces omogućava Danijeli Lilić višestruku prednost, a pre svega u mogućnosti i nužnosti koordinacije elemenata slike, pri čemu individualna otkrića svakog dela počinju da se u radu razumevaju i usklađuju.
Ono što prethodi ovoj umetničkoj ideji je autorkina percepcija stvarnosti koja formira i unutrašnje slike ritmova. Bez izgradnje unutrašnje slike nema ni umetničke ideje, u suprotnom bi značilo da sve što vidimo kao stvarnost možemo karakterisati kao umetnost.
Slike na ovoj izložbi su jakog kolorita, na momente iznenađujućeg, koji sa neopterećenim linijama i površinama stvara nemir, koji se pretapa u mir.
Ovo je novi korak u realizovanju jednog uspelog opusa, za to najpre treba tražiti razloge u duhu.
Prepoznajte kojem.

Dejan Sotirović istoričar umetnosti

Prikaži više

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pročitajte i ovo
Close
Back to top button
Close