VestiZaječar info

Grlište: Uredjenje atarskih puteva, jaruge, Grliške reke…

Nastavljaju se radovi na uredjenju zaječarskih sela, a povoljne vremenske prilike idu na ruku izvodjačima radova u Grlištu.

Radove na uredjenju jaruge u Grlištu danas je sa saradnicima obišao gradonačelnik Zaječara Velimir Ognjenović koji je apelovao na meštane da ubuduće održavaju jarugu.
“Grad Zaječar uložio je 1.600 hiljada dinara za uredjenje 800m duge jaruge u Grlištu. Ovo je bio prioritet, obzirom da je okolno zemljište prethodnih godina plavljeno i ja bih apelovao na meštane da ubuduće održavaju ovu jarugu. Grad će nastaviti da ulaže u sela, a radovi će se nastaviti dok vremenski uslovi budu dozvoljavali”, rekao je Ognjenović.

Desimir Živanović, predsednik Saveta Mesne zajednice Grlište obilazeći današnje radove rekao da je u planu sredjivanje Doma kulture kao i otvaranje disko kluba.
-Nakon prošlogodišnjeg asfaltiranja ulica ove godine radimo na uredjenju atarskih puteva. U planu nam je i sredjivanje krovne konstrukcije Doma kulture, kao i otvaranje disko kluba koji bi bio od velikog značaja za omladino u selu, istakao je danas Živanović.

Pored radova u samom selu uredjuje se i korito Grliške reke.

Milan Blagojević, član Štaba za vanredne situacije rekao je danas da će se zahvaljujući ovim radovima smanjiti rizik od daljih plavljenja.
“Kao reka prvog reda Grliška reka je u nadležnosti javnog vodoprivrednog preduzeća “Srbijavode”, pa tako radove na uredjenju njenog korita i toka izvodi Vodoprivreda Požarevac. Nakon završetka ovih radova možemo sa sigurniošću reći da će se plavljenje okolnog područja u budućnosti smanjiti.”, naveo je Blagojević.

Vrednost radova je 3,5 miliona dinara, a zavšetak se očekuje sutra.

Prikaži više

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pročitajte i ovo
Close
Back to top button
Close