VestiZaječar info

GODIŠNJA SKUPŠTINA I NOVOGODIŠNJI KOKTEL GO SPS ZAJEČAR

DR MIRKO NIKOLIĆ: NE OČEKUJEMO PREVREMENE IZBORE U ZAJEČARU

Sednica zaječarskog Gradskog odbora Socijalističke partije Srbije i Izvršnog odbora u proširenom sastavu održana je u gradu na Timoku. Na dnevnom redu je bilo upoznavanje Gradskog odbora sa odlukama Glavnog odbora SPS Srbije, koji je održan 8. decembra u Beogradu.

Radni deo današnjeg sastanka bio je zatvoren za javnost, a nakon sednice priređen je svečani koktel za članove, prijatelje i simpatizere GO Socijalističke partije Srbije i brojne goste.

Predsednik GO SPS Zaječar Dr Mirko Nikolić obraćajući se javnosti naveo je da su u toku pripreme za parlamentarne izbore.

“Gradski odbor Zaječar i Zaječarski okrug su dobili svog predstavnika u Izvršnom odboru. To je praktično nastavak postkongresnih aktivnosti koje su bile prošlog decembra. Inače, godina koja je pred nama, 2020. je godina izbora. Izbori će biti parlamentarni, a u nekim sredinama i pokrajinski i lokalni”, rekao je Nikolić i dodao:

“Mi se praktično pripremamo za te izbore, podeljeni su konkretni zadaci na Glavnom odboru i to sam danas preneo članstvu i mesnim odborima. Ono što je najznačajnije za sam Gradski odbor SPS Zaječar je to da smo mi uvek ostvarivali dobre rezultate na parlamentarnim izborima. Očekujemo da i ovaj put dobijemo poverenje građana i ostvarimo dobar procenat, bolji procenat nego što je bio i ispunimo očekivanja SPS-a i predsednika Ivice Dačića. Ono sa čime ćemo sigurno izaći pred birače to je pre svega sam predsednik Dačić, rezultati koje je on ostvario obavljajući funkciju ministra spoljnih poslova, kao i rezultati naših ministara u Vladi, rezultati u pokrajini i lokalnim samoupravama u čijem radu učestvujemo”.

On je istakao da GO SPS ne očekuje lokalne izbore u Zaječaru, samo redovne koji su 2021. godine.

“Do sada smo na izbore izlazili u koaliciji sa Jedinstvenom Srbijom. Obzirom da ne očekujemo prevremene izbore nismo imali razmatranja na tu temu. Verovatno je da će ova koalicija ostati ili biti preslikana kao i na republičkom nivou”, rekao je Nikolić.

Prikaži više

Jedan komentar

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pročitajte i ovo
Close
Back to top button
Close