VestiZaječar info

DRAGAN JOVANOVIĆ VLASNIK “TEHNOMEDIA CENTRA” DOBITNIK PRIZNANJA REGIONALNI POSLOVNI LIDER

Na juče održanoj sednici Parlamenta privrednika i sednice sektorskih odbora Regionalne privredne komore Zaječarskog i Borskog okruga, podnet je izveštaj o pokrenutim i realizovanim zakonodavnim inicijativama kao i Plan rada Komore za narednu godinu. Takođe, prezentovani su  Biznis portal Privredne komore Srbije, Evropska mreža preduzetništva i Tehnomedia centar. O ovim temama govorili su direktor PKS RPK Zaječarskog i Borskog okruga Dejan Tošić, Ljubinko Gobeljić, predsednik Parlamenta privrednika i Nermina Ljubović, direktorka Direktorata Privredne komore Srbije. Na sednici su dodeljene i nagrade Privredne komore Srbije RPK Zaječar za poseban doprinos razvoju privrede i regiona i za regionanog poslovnog lidera, kao i jubilarne nagrade PKS. Priznanje za regionalnog poslovnog lidera ove godine je dodeljeno Draganu Jovanoviću, vlasniku Tehnomedia centra. Ove godine dodeljena je i posebna zahvalnica Carinarnici Kladovo.

-Parlamenti Privrednih komora su osnovni temelj komorskog sistema Srbije koje čine predstavnici najreprezentativnijih kompanija svakog regiona. Na parlamentima je značajna uloga i veliki posao da pokreću inicijative za unapređenje privrednog ambijenta i za otklanjanje prepreka u poslovanju. To je instrument koji je ustanovljen zakonom od privrednim komorama zahvaljujući kojim smo već postigli značajne rezultate na regulisanju i na unapređenju regulative a koja je od značaja za privredu. Samo ove godine je pokrenuto oko sto inicijativa od kojih je preko 35 uspešno realizovano. I danas smo ovde da bi smo govorili upravo o rezultatima koje smo postigli u ovoj godini, a i da bi smo privrednicima predstavili mali deo usluga i servisa koji im stoje na raspolaganju, a koje im znatno mogu olakšati i unaprediti poslovanje jer u poslednje tri godine otkako funkcionišemo kao jedinstveni komorski sistem po novom zakonu o  privrednim komorama posebno smo posvećeni razvoju usluga i servisa, a koje privrednici traže od nas i posebno godinu dana digitalizaciji tih usluga i servisa kako bi privrednicima bili na raspolaganju, sedam dana u nedelji, 24 sata. Na tome smo veoma mnogo radili i postigli značajne rezultate i to smo danas privrednicima i predstavili, istakla je Nermina Ljubović iz Privredne komore Srbije.

Direktor PKS RPK Zaječarskog i Borskog okruga Dejan Tošić je rekao da je po prvi put jedna organizacija ovakvog skupa poverena jednoj kompaniji.

-Ova kompanija gde održavamo ovaj značajan skup je primer ne samo u Timočkom regionu nego u celoj Srbiji. Uz dogovor sa vlasnikom i osnivačem Tehnomedija centra danas smo u njihovim prostorijama održali radni deo sastanka sa osvrtom na finansijski plan za 2020. Godinu i radni deo gde smo podelili godišnja priznanja za postignut uspeh i doprinos u razvoju privrede Timočkog regiona. Ove godine smo priznanje dodelili i carinarnici Kladovo za svu pomoć koju su ukazali našim privrednicima Zaječarskog i Borskog okruga, rekao je Tošić i dodao:

“Inače, ja sam lično izuzetno zadovoljan radom Parlamenta privrednika, s obzirom na potencijal koji ima Zaječarski i Borski okrug, jer je vrlo slab. Malo imamo velikih kompanija u celom regionu, ali ono što se mi kao Komora trudimo jeste da i najmanjim preduzetnicima pomognemo koliko i velikim kompanijama. Sad mnogo više možemo pomoći velikim kompanijama zato što iza nas stoji jedan veliki sistem i mreža Privredne komore Srbije i da rešavamo probleme koje imaju”.

Prikaži više

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pročitajte i ovo
Close
Back to top button
Close