DruštvoVestiZaječar info

Daju nadu da malim delima možemo pokrenuti svet

Priča o Zaječarcu koji bez krova nad glavom zimu provodi na zaječarskim ulicama, a noći na klupi železničke stanice u gradu na Timoku, motivisala je mlade zaječarske odbojkašice, gimnazijalce i buduće farmaceute na humanost i plemenitost.

Vođene idejom da onima koji su u nevolji i mala pomoć mnogo znači, udružile su se ovih dana, na predlog svog kapitena, odbojkašice Timoka, a prikupljanju pomoći za Slobodana Jovanovića, koji zimu provodi na ulici, priključili su se još neki njihovi drugari.

„Predlog je potekao od naše drugarice Anđele Dimitrov, kapitena OK Timok, rešile smo da pomognemo, onoliko koliko je to u našoj mogućnosti. Možda nismo dale mnogo, ali i ta naša mala pomoć može nekom da znači“, kažu nam odbojkašice Timoka, napominjući da su osim odbojkaškog kluba u akciji pružanja pomoći učestvovali i učenici društvenog smera zaječarske Gimnazije i farmaceutskog smera Medicinske škole.

„Spavao sam ovde, na klupi, niko me nije dirao, imao sam samo problem sa hranom i sa stvarima, kada ih ostavim tu dođe neko pa ukrade, farmerice, ili nešto drugo“, priča Slobodan Jovanović koji je svoj radni vek, kako nam otkriva, započeo u Fabrici mernih taransformatora u Zvezdanu.

Put ga je, kako kaže, potom odveo u Italiju, odakle se više puta vraćao i ponovo odlazio, a nakon raznih životnih okolnosti, „skućio“ se na klupi železničke stanice u Zaječaru.

„Ja prihode imam samo leti, kada ima sezonskih poslova. Sada su ove devojke videle i čule priču o meni na Fejsbuku i došle da mi pomognu. To je divno, hvala im. Sinoć sam spavao kod jednog drugara koji mi je izašao u susret, a sada sam uspeo da nađem i stan, jednu sobu koja treba dosta da se uredi, ali rešiću to, krenulo mi je… To tako bude, sve stoji, ali kad krene, onda mora da se gura, sad nema stajanja i opuštanja“, dodaje sa osmehom Slobodan kome je ovih dana i zaječarski Crveni krst obezbedio obroke.

Slobodan je u svoju iznajmljenu sobu otišao pun nade da će sutra biti bolje, a mlade odbojkašice Timoka i njihovi drugari daju nadu da malim delima možemo da pokrenemo svet i učinimo mnogo lepih stvari za mnoge ljude kojima je pomoć najpotrebnija.

Prikaži više

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pročitajte i ovo
Close
Back to top button