VestiZaječar info

Bolji životni uslovi za meštane Lubnice i Planinice

U 27 sela na teritoriji grada Zaječara, u saradnji sa Ministarstvom poljoprivrede i zaštite životne sredine, lokalna samouprava ove godine izvodi brojne infrastrukturne radove.

Radovi koji su obavljeni u Lubnici i Planinici danas je sa saradnicima obišao zamenik gradonačelnika dr Mirko Nikolić, koji je ukazao na važnost približavanja sela gradu.
“Gradski prevoz i putna infrastruktura su najbitniji kada su meštani zaječarskih sela u pitanju. Imajući u vidu da je seosko stanovništvo uglavnom staro i da se koristi dotrajala mehanizacija, uredjenje atarskih puteva je izuzetno važno kako bi se zemljoradnicima omogućio lakši pristup njivama”, rekao je Nikolić.

Predsednik Saveta mesne zajednice Lubnica Dejan Nikolić zahvalio se gradu Zaječaru i ukazao na dobru saradnju grada i sela.
-Moram da ukažem na odličnu saradnju sa Gradskom upravom Zaječar zahvaljujući kojoj smo uspeli da uredimo 10km atarskih puteva od kojih su neki i asfaltirani. Očekujemo i kontinuirani nastavak uredjenja puteva u Lubnici, naveo je Nikolić.

Obilazak je nastavljen u Planinici gde se nakon prošlogodišnjeg uredjenja 8km atarskih puteva, ove godine radi na uredjenju centra sela.

Rade Veljković, predsednik Saveta mesne zajednice Planinica obilazeći centar sela rekao da se pored prostora oko škole i uredjenja Doma kulture radi i na tome da se javno kupatilo koje je izgradjeno davne 1928. godine, spasi od zaborava.
“Ove godine izvode se radovi na uredjenju centra sela. Radovi obuhvataju centar sela, prostor oko škole, uredjenje Doma kulture koji je posle više godina vraćen selu. Pokušaćemo da od zaborava spasimo i javno kupatilo koje je izgradjeno pre 87 godina”, istakao je Veljković.

-8km uradjenih atarskih puteva ali i intenzivno povećanje zasada voća vraćaju stanovnike u Planinicu u kojoj trenutno živi oko 200 meštana, dodao je Veljković.

Prikaži više

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pročitajte i ovo
Close
Back to top button
Close