VestiZaječar info

BESPLATNA STERILIZACIJA U ZAJEČARU -Đuričić: Imamo priliku da smanjimo broj napuštenih životinja na ulicama

Udruženje “BETA” poziva građane Zaječara da prijave sve napuštene, nesterilisane ženke, vlasničke i napuštene, pse i mačke, kako bi se izvršila BESPLATNA sterilizacija.

„Hvala nemačkoj organizaciji ETN, što su nam omogućili besplatnu sterilizaciju u Zaječaru. Imamo priliku da drastično smanjimo broj napuštenih životinja na ulicama našeg grada. U okviru prošle akcije, sterilisano je oko 700 životinja, dok je od početka realizacije ove akcije, sterilisano 20-ak. Pozivamo sve građana da na vreme prijave svoje ljubimce, dok traje akcija. Umesto bacanja mačića i štenadi i izbacivanja odraslih životinja na ulicu, imamo priliku da humano rešimo problem koji nas sve muči“, navodi Miloš Đuričić iz Udruženja „BETA“ i dodaje:

„Sterilizacija je najbitnija stvar u kontroli populacije napuštenih životinja i veoma je bitno da se i vlasnički i napušteni, posebno psi, sterilišu“.

Iz BETE apeluju da je “bolje sprečiti nego lečiti”, i pozivaju sve sugrađane da pomognu da na ulicama Zaječara konačno ima manje napuštenih životinja.

Zainteresovani građani mogu sterilizaciju da zakažu preko fb stranice Udruženje “BETA” Zaječar.

Prikaži više

Jedan komentar

  1. Postovanje,
    da li mogu da dobijem kucicu za psa kog sam pokupila sa ulice i kome sam morala da platim i lecenje kod veterinara skoro 16000 dinara ali bilo mi je zao jel bi u protivnom sigurno uginuo. Sada je vec veci i kucicu koju ima je preraso. Molim Vas za odgovor.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button
Close