KulturaVestiZaječar info

Beogradska premijera predstave ,,Žene iz Troje” oduševila sinoć publiku u Bitef teatru

Beogradska premijera predstave ,,Žene iz Troje” oduševila je sinoć publiku u Bitef teatru.

To je prva predstava zaječarskog pozorišta koja je izvedena u ovom beogradskom teatru. Da podsetimo, ovaj komad prema tekstu Evripida, u režiji Nebojše Bradića učestovao je na svim prestižnim pozorišnim festivalima tokom leta i okitio se značajnim priznanjima: Specijalnom nagradom za scenski govor na festivalu ,,Novi tvrđava teatar” u Čortanovcima i Nagradom za najbolje korišćenu muziku na ,,Nišvil džez teatarskom festival” u Nišu.

Kostimograf je Marina Vuksanović Medenica, asistent scenografa Slavica Marković, kompozitor Zoran Erić, scenski pokret potpusuje Vera Obradović a scenski govor Vlado Kerošević.

Igraju: Ivana Kovačević ,Ana Bretšnajder, Milena Jakšić,Isidora Građanin,Igor Damnjanović,Nebojša Đorđević, Miloš Đuričić, Miloš Tanasković, Irena Stanković , Viktorija Arsić, Jelena Orlović, Tamara Tomanović, Olivera Bacić i Katarina Jeličić.

Predstava je urađena u koprodukciji Narodnog pozorišta Timočke Krajine „Zoran Radmilović”, Narodnog pozorišta iz Prištine i Udruženja „Dunav fest”.

Prikaži više

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pročitajte i ovo
Close
Back to top button
Close