VestiZaječar info

Aktivisti SNS-a u akciji pošumljavanja: 200 novih sadnica hrasta na zaječarskoj Kraljevici

Srpska napredna stranka pokrenula je akciju pošumljavanja prostora pored pruge, na zaječarskoj Kraljevici, u kojoj su učestvovali aktiviti i funkcioneri te stranke. Na Kraljevici će biti posađeno oko 200 sadnica hrasta, a novac za kupovinu sadnica prikupljen je  iz dobrovoljnih priloga članova stranke.

Zaječarska Kraljevica će u narednom periodu biti obogaćena sa 200 novih sadnica hrasta. Aktivisti Srpske napredne stranke u Zaječaru su u akciji pošumljavanja, na potezu pored pruge, zasadali nove sadnice hrasta, a prema rečima Milana Stankovića, predsednika GO SNS-a, akcija će biti nastavljena i u narednom periodu.

“Srpska napredna stranka je pokrenula akciju koja je od velike važnosti za nas, akciju pošumljavanja u celoj Srbiji, gde želimo da povećamo svest naših ljudi o značaju zaštite životne sredine, kao i da utičemo na to da naša deca odrastaju u zdravoj životnoj sredini, u zdravoj Srbiji. Cilj akcije je da se u Srbiji podigne kvalitet životne sredine, da građani shvate značaj očuvanja i unapređenja zdrave životne sredine i njenih vrednosti. Posebno želimo da podignemo ekološku svest kod mladih kako bi razvili svest o značaju zaštite eko sistema i savesnog postupanja prema svetu u kome živimo. U tom cilju neophodno je da očuvano, šititimo i uvećamo zelene površine u Srbiji”, rekao je Stanković i dodao:

“Mislim da je ova akija jako bitna, i mi ćemo na tome raditi i u narednom periodu. Mi smo danas već zasadili određeni broj, ali ćemo ukupno zasaditi 200 sadnica hrasta lužnjak iz dobrovoljnih priloga članova Srpske napredne stranke. Mi želimo da živimo u zdravoj Srbiji i nastavimo ovu akciju jer volimo Srbiju”.

Stanković je apelovao na sve da čuvaju životnu sredinu naglašavajući da ono što je urađeno, ne treba uništavati.

“Želimo da ovo, kako je posađeno, tako i ostane, da ne dođe do onih slučajeva koji su se ranije dešavali, do uništavanja drveća. Mislim da bi to bilo suludo, da ono što stvorimo i radimo, to i uništimo”, istakao je Stanković.

Sadnice će u narednom periodu biti posađene i na potesu od table “Dobrodošli”, do Hipodroma, Izvđačkog doma, kao i kod Hale sportova i stadiona.

Prikaži više

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pročitajte i ovo
Close
Back to top button
Close