Najnovije vesti
Home / Ritam grada / ZUBATO SUNCE U ZAJEČARU -Posle podne moguće naoblačenje sa kratkotrajnom kišom
ZUBATO SUNCE U ZAJEČARU -Posle podne moguće naoblačenje sa kratkotrajnom kišom

ZUBATO SUNCE U ZAJEČARU -Posle podne moguće naoblačenje sa kratkotrajnom kišom

Danas ujutru hladno, ponegde slab mraz, po kotlinama magla, u toku dana toplije, pre podne u većem delu pretežno sunčano, na severu umereno oblačno i uglavnom suvo. Posle podne na severu, a uveče i noću i u ostalim krajevima naoblačenje s kišom, u planinama sa snegom. Vetar slab i umeren, južni i jugoistočni, uveče i noću severozapadni. Najniža temperatura od -5 do 4, najvisa od 7 do 13 stepeni.

U Zaječaru danas sunčano, posle podne moguće naoblačenje. Najviša dnevna temperatura 6 stepeni. U subotu promenljivo oblačno, povremeno sa kratkotrajnom kišom, minimalna temperatura -1, najviša dnevna 3 stepena. U nedelju veoma hladno sa snegom, minimalna temperatura -10, najviša dnevna 1 stepen.  

Na putevima u Timočkoj krajini ima snega na kolovozu do 5 centimetara. Vidljivost je normalna, a učestalih odrona ima duž svih nestabilnih kamenih kosina, u klisurama, usecima i zasecima. Najizraženiji su na Đerdapskoj magistrali.

U Srbiji se na autoputevima i državnim putevima I i II reda saobraćaj se odvija umerenim intezitetom, bez zastoja i prekida, saopštio je AMSS. Promenljive vremenske prilike, ali uglavnom povoljne u toku današnjeg dana usloviće dobru prohodnost puteva. Nešto veći broj vozila očekuje se, shodno kraju radne nedelje, u kasnijim popodnevnim i večernjim satima, a pre svega na putevima ka zimskim turističkim centrima. U pojedinim krajevima naše zemlje moguća je kiša, u višim predelima sneg, zato se vozačima savetuje pun oprez za volanom. Česte promene vremena, praćene padavinama, doprinose učestaloj pojavi odrona, a moguća je i poledica.

Prema poslednjim informacijama dobijenih od JP „Putevi Srbije“ nema zadržavanja na naplatnim stanicama.

Prema podacima Uprave granične policije, na našim graničnim prelazima, na putničkim terminalima zadržavanja su do 30 minuta.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>