Najnovije vesti
Home / Kultura / ZORANOVI DANI: Večeras predstava „KRIVAC“ u izvođenju glumaca iz Sofije
ZORANOVI DANI: Večeras predstava „KRIVAC“ u izvođenju glumaca iz Sofije

ZORANOVI DANI: Večeras predstava „KRIVAC“ u izvođenju glumaca iz Sofije

Zoranovi dani nastavljaju se večeras predstavom „Krivac“ Dimitra Dimova, u režiji Jurija Dačeva, a u izvođenju Narodnog pozorišta „Ivan Vazov“ iz Sofije. Gorka komedija naravi, kroz koju reditelj Jurij Dačev vešto vodi glumce obrađujući večitu temu: ko je „krivac“ – mi ili vreme.

Ovo je jedan od najuzbudljivijih i iznenađujuće aktuelnih komada klasika Dimitra Dimova, u kojem pomenuti reditelj okuplja zvezdanu plejadu glumaca, kao što su Stojan Pepelanov, Ilijana Kodžabaševa/Eva Danailova, Hristo Češmedžijev, Viktorija Koleva, Pavel Ivanov i Emanuela Škodreva Narodnog pozorišta Ivan Vazov iz Sofije. Početak je u 20:00 sati.

U okviru pratećeg programa Festivala, u Domu kulture u Kotlujevcu nastavlja se Festival  malih pozorišnih formi i to monodramom „Nadežda Petrović” u izvođenju Biljane Đurović. Početak je u 18 :00.

U okviru pratećeg programa, u Radul begovom konaku biće organizovana promocija knjige “Suština milosrđa“ Pitera Bruka, jednog  od najznačajnijih reditelja druge polovine XX veka. O knjizi će govoriti Nebojša Bradić, pozorišni reditelj i urednik edicije Ars Scena i Bora Dimitrijević, istoričar.

Početak  je u 13:00 sati.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>