Najnovije vesti
Home / Ritam grada / Značke, zahvalnice, priznanja za vojnike koji su odslužili vojni rok sa oružjem u 2016.
Značke, zahvalnice, priznanja za vojnike koji su odslužili vojni rok sa oružjem u 2016.

Značke, zahvalnice, priznanja za vojnike koji su odslužili vojni rok sa oružjem u 2016.

Danas je u velikoj sali Zaječarskog upravnog okruga održana svečanost povodom uručenja značaka i zahvalnica otadžbine vojnim obveznicima koji su dobrovoljno odslužili vojni rok sa oružjem u generaciji vojnika JUN – 2016. godine, a koje je, sa svoje teritorije nadležnosti uputio Regionalni centar MO Niš, Centar MO Zaječar.

Pukovnik Nenad Marković načelnik Regionalnog centra Ministartsva odbrane Niš je rekao da je zadovoljan odzivom dobrovoljnih vojnika, ali da to uvek može bolje.

„Povodom 23. aprila dana Vojske Srbije dodelili značke i zahvalnice. 17 vojnika koji su odslužili vojni rok u 2016. godini  je primilo značke i zahvalnice. Pored toga uručili smo i priznanja, vojne spomen medalje i medalje za revnosnu službu pripadnicima Centra Ministarstva odbrane“, rekao je pukovnik Marković.

Vladan Paunović načelnik Zaječarskog upravnog okruga je rekao da iz godine u godinu sve više mladih ljudi koji se prijavljuju za odlsuženje vojnog roka sa oružjem.

„Srbi po tradiciji imaju veliko poverenje prema vojsci. To je škola života, zrelosti, institucija od koje građani očekuju da njihovu decu edukuje za nastavak života. Vojska uči mlade ljude raznoraznim veštinama“, rekao je ovom prilikom Paunović.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>