Najnovije vesti
Home / Ritam grada / ZIMA NE POPUŠTA -U Zaječaru velika potražnja za ogrevom, evo kakva je i ponuda
ZIMA NE POPUŠTA -U Zaječaru velika potražnja za ogrevom, evo kakva je i ponuda

ZIMA NE POPUŠTA -U Zaječaru velika potražnja za ogrevom, evo kakva je i ponuda

Duga i oštra zima iziskuje i dodatne količine ogreva, te je potražnja za energentima kako saznajemo, u Zaječaru velika.

Od početka godine najniža temperatura u Zaječaru bila je 8.januara, kada je izmereno -18 stepeni. Jutros u Zaječaru u 7 sati izmereno -17 stepeni.

Veliki broj domaćinstva se ove grejne sezone greje na drva, koja se u Zaječaru mogu nabaviti samo kod uličnih prodavaca. Oni se ovih dana retko mogu videti, a cena drva po metru kubnom iznosi 4 500 dinara.

Na stovarištu „Ogrev Stamenković“ u Zaječaru u ponudi su različite vrste uglja, štavalj, soko, kolubara, kostolac, ruski kameni ugalj, a cene se kreću od  8 500 do 16 000 hiljada dinara. Na teritoriji grada cena prevoza po toni je 700 dinara, a moguć je prevoz i van grada, kažu na ovom stovarištu. Postoji mogućnost i odloženog plaćanja.

Mogućnost kupovine uglja na 6 mesečnih rata bez kamate, moguće je na stovarištu „Kopaonik“. Na ovom stovarištu cena uglja pljevlja u kocki je 13 300 dinara. Za ovim energentom vlada ogromno interesovanje, kažu na stovarištu „Kopaonik“ i dodaju da se narednih dana očekuje i ugalj kovin čija će cena biti 8 450 dinara.

Najveća potražnja na stovarištima je inače za džakiranim ugljem, čija se cena po džaku kreće od 425 do 700 dinara.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>