Najnovije vesti
Home / Vesti / ŽIKINA ŠARENICA NA POPOVOJ PLAŽI U ZAJEČARU (FOTO)
ŽIKINA ŠARENICA NA POPOVOJ PLAŽI U ZAJEČARU (FOTO)

ŽIKINA ŠARENICA NA POPOVOJ PLAŽI U ZAJEČARU (FOTO)

Sa Popove plaže u Zaječaru danas je emitovana uživo kultna srpska emisija „Žikina šarenica“ koja godinama privlači pažnju javnosti, a koja je ovom prilikom prikazala sve lepote Zaječara, ljude i običaje. U okviru emisije danas je organizovano takmičenje u pripremanju kupusa sa ovčetinom, ali su tom prilikom, pored predstavljanja kuhinje ovog kraja, prezentovana i kulturna dešavanja u gradu na dva Timoka, kulturno-umetnička društva, kao i same znamenitosti i turistički potencijali grada.

Na snimanju emisije u Zaječaru učestvovala su kulturno-umetnička društva, koja su svojim nastupima predstavila kulturu i tradiciju istočnog dela Srbije, kao i Zaječarac Igor Gmitrović, „Zvezda granda“, ali i poznati izvođači naše narodne muzike Dragica Radosavljević Cakana i Ljuba Lukić.

Zaječar su u emisiji predstavili i gradonačelnik Zaječara Boško Ničić i pomoćnik gradonačelnika Milan Stanković. Oni su, u razgovoru sa Žikom, voditeljem emisije, pričali o sportskim i drugim manifestacijama, Popovoj plaži, Skijalištu koje okuplja skijaše iz Zaječara i ovog dela Srbije, kao i iz Bugarske, Rumunije, ali i o nastojanjima da se dovedu investitori u grad.


Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>