Najnovije vesti
Home / Ritam grada / ZGIBOVIMA DO NOVOG SPORTSKOG TERENA -Zgib zona u Zaječaru otvorena do 20 sati
ZGIBOVIMA DO NOVOG SPORTSKOG TERENA -Zgib zona u Zaječaru otvorena do 20 sati

ZGIBOVIMA DO NOVOG SPORTSKOG TERENA -Zgib zona u Zaječaru otvorena do 20 sati

U takmičenju gradova u broju zgibova, koje se održava širom Srbije u okviru karavana „Duh mladosti“ danas je Zgib zona otvorena u Zaječaru.

Ove srede Zaječarci imaju priliku da svom gradu obezbede opremanje sportskog terena ili dečijeg igrališta. Neophodno je da što više građana učestvuje u takmičenju, kako bi broj urađenih zgibova na kraju dana bio što veći. Zgib zonu u Zaječaru otvorio je u 16.00 sati pomoćnik gradonačelnika Zaječara za omladinu i sport Milan Stanković.

„Duh mladosti“ je jedan od najvećih omladinskih projekata u Evropi gde je trenutno uključeno oko 4000 volontera iz 12 zemalja i oko 40 gradova. Ovaj projekat ima za cilj da promoviše sport u pravom smislu te reči i dualno obrazovanje“, rekao je Milan Stanković otvarajući manifestaciju i dodao:

„Mi smo pre par dana imali jedan sportski događaj ovde, kada smo vrlo dobro organizovali „Sportski izazov“. Sada imamo novu priliku da još jednu sportsku manifestaciju organizujemo. Ajmo da pokažemo da smo sportski grad, da smo grad koji uvek podržava ovakve manifestacije i da probamo da oborimo rekord iz Požarevca“.

Karavan „Duh mladosti“ treba da poseti 33 grada, a u svakom od njih za vreme njegovog boravka postavljena je sprava za zgibove. Na toj spravi zgibove mogu da rade svi, a grad pobednik sa najviše urađenih zgibova će na pokolon dobiti renoviranje sportskog igrališta ili dečijeg parka.

Podršku Zaječarcima koji danas rade zgibove u Sportskoj hali na Kraljevici dao je i gradonačelnik Zaječara Boško Ničić.

„Pre svega dobro je što se ovakve manifestacije organizuju i Zaječar će uvek uzeti učešće na bilo kom sportskom takmičenju, posebno u nadmetanju gradova i opština u Srbiji. Naravno cilj ovoga nije pobediti, nego dovesti na sportske terene što više dece. Kao što vidite hala se polako puni. Žao mi je što naši prosvetni radnici nisu malo uzeli učešće u današnjoj panel diskusiji,  što se nisu odazvali pozivu da se uključe u raspravu o sportu i o učešću sporta u obrazovanju, ali to je što je. Mi ne možemo nikog na silu terati“, rekao je Ničić i dodao:

„Što se odaziva takmičara tiče ja sam prezadovoljan i to govori da Zaječar ima mlade ljude koji su sposobni da se suprostave i mnogo većim gradovima. Mi spadamo u jedan od najmanjih gradova koji su se do sada uključili u ovo takmičenje, “Duh mladosti”. Nadam se da ćemo se bar približiti, ako ne i oboriti rekord Požarevca i to bi nam puno značilo. Naravno i ako to ne uradimo bitno je da smo uzeli učešće. Već smo pozvani na završnu manifestaciju ovog takmičenja koja se održava u Beogradu  i naravno da će se grad uključiti i obezbediti prevoz za takmičare i sve ostalo za tu završna manifestaciju.

U do sada održanim nadmetanjima, Bela Palanka je imala recimo 12.304 zgiba, Novi Sad je stigao do 7.740, a Pančevo do 1.111. Užičani su stigli 10.800 zgibova, dok su Požarevljani sa 13.637 zgibova trenutni rekorderi u Srbiji.

One comment

  1. Postovani, kada i gde ce se odrzati zgib zona u Beogradu?
    Hvala unapred.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>