Najnovije vesti
Home / Kultura / Željko Vasić na Magnum radiju: GITARIJADA MORA DA ŽIVI! (AUDIO)
Željko Vasić na Magnum radiju: GITARIJADA MORA DA ŽIVI!  (AUDIO)

Željko Vasić na Magnum radiju: GITARIJADA MORA DA ŽIVI! (AUDIO)

KO ORGANIZUJE OVOGODIŠNJU GITARIJADU, KO SU  UČESNICI, KAKVO JE INTERESOVANJE ZA GITARIJADU U SRBIJI I REGIONU, ZAŠTO JE TERMIN ORDŽAVANJA GITARIJADE PONOVO POMEREN? O NAJVEĆEM ROK FESTIVALU NA BALKANU RAZGOVARAMO SA ŽELJKOM VASIĆEM IZ ORGANIZACIONOG TIMA 51. GITARIJADE!

51. Gitarijada biće održana od 29. juna do 1.jula.  

-Gostujući na Magnum radiju Željko Vasić ispred organizacionog tima 51. Gitarijade govorio je o samom programu, o samoj organizaciji kao i o problemima sa kojima se Gitarijada suočava.

„U revijalnom delu programa nastupiće „Riblja čorba“ i „Bajaga i Instruktori“. Druge večeri 30. juna nastupiće definitivno britanska rok grupa „The Cult“. Te večeri će nastupiti i prošlogodišnji pobednici „Hadži prodane duše“, koji će ovom prilikom promovisati svoj novi album. I ja sam im pomogao da dobiju i završe  svoj obećani album“, ističe Vasić i dodaje:

„Još uvek čekamo potvrdu  jednog stranog benda a kada je u pitanju treće veče Gitarijade. Ali otom potom“. 

-Ove godine Gitarijada se održava krajem juna, raniji termini su bili drugačiji. Zašto se to promenilo?

„Mi smo morali da odaberemo datum koji se ne poklapa sa ostalim festvalima. Zato je ovaj datum. Festivalska sezona u Srbiji treba da počne sa Gitarijadom“.

„Gitarijada je inače nasledila ozbiljne probleme i dugovanja. Ogromne su cifre. 50 Gitarijada se ne bi desila da nije bio uključen koordinator Maksa Ćatović. Nasledili smo velike dugove. Da Maksa Ćatović lično nije platio 15 hiljada evra deo duga mi ne bi mogli da nastavimo pregovore sa nekim bendovima. Mi ne smemo da ugasimo Gitarijadu, to je manifestacija od javnog značaja“, ističe Vasić.

Vasić je pričao i o mini Gitarijadama koje se održavaju  širom Srbije. Prva je održana juče u Novom Pazaru. Željko ističe i da Gitarijada više nije festival koji traje tri dana, da je to shvatila cela Srbija, ne i Zaječar još nije shvatio.

A o zainteresovanosti i podršci lokalnih samouprava u Srbiji kada je u pitanju Gitarijada, Vasić je imao samo reči hvale. 

Gitarijada je ove godine poverena Udruženju „Gitarijada Fest“. Kako je to uticalo na samu organizaciju ovogodišnje Gitarijade? 

Željko Vasić je naveo i ko je sve u Organizacionom odboru 51.Gitarijade.  

Od ove godine Gitarijada je deo Evropske asocijacije festivala. Vasić je govorio i o tome koliko je interesovanje za Gitarijadu u regionu, o važnosti trajanja ove manifestacije, o ceni ulaznice, odnosno o tome da li će ulaz biti besplatan ili ne, o mestu održavanja ovogodišnje Gitarijade, o rokonačelniku … 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>