Najnovije vesti
Home / Vesti / Želite da budete deo Gorske službe spasavanja? PRIJAVITE SE!
Želite da budete deo Gorske službe spasavanja? PRIJAVITE SE!

Želite da budete deo Gorske službe spasavanja? PRIJAVITE SE!

Kao i svake godine Gorska služba spasavanja organizuje osnovni kurs za prijem novih članova, između 17 i 35 godina starosti. 

Osnovni kurs GSS Srbije je polazna obuka za sve zainteresovane koji žele da budu aktivni članovi Gorske službe spasavanja i žele da učestvuju u spašavanju ljudskih života i pomaganju unesrećenima u nepristupačnim planinskim i urbanim uslovima.

Ulazna testiranja za osnovni kurs Gorske službe spasavanja Srbije održaće se u septembru tokom tri vikenda u 17 termina u 15 gradova: u Zaječaru, Beogradu, Požarevcu, Boru, Kruševcu, Nišu, Čačku, Šapcu, Vladičinom Hanu, Pirotu, Novom Sadu, Užicu, Kragujevcu, Raški i Vršcu.

U Zaječaru će testiranja biti organizovana 15. septembra, u 17.00 sati, na Popovoj plaži.

„Osnovni kurs GSS Srbije, kroz predavanja i vežbe, traje devet vezanih dana, plus jedan vikend i održavaće se na našim planinama. Tokom ovog kursa, planirano je da polaznici ovladaju osnovnim znanjima iz sledećih oblasti: Medicina i pružanje prve pomoći u urbanim i na nepristupačim terenima, osnove spasavanja (u urbanim i nepristupačnim terenima), čvorovi, orijentacija, kretanje u prirodi i upotreba GPS uređaja, boravak u planini zimi i leti, opasnosti u planini, lična oprema spasioca i oprema za izvođenje spasavanja, nosila, izrada improvizovanih transportnih sredstavai transport povređenih lica, ideja, struktura, organizacija GSS Srbije, organizovanje, vođenje i učestvovanje u pretrazi za nestalim licima“, navodi se na sajtu Gosrke službe spasavanja.

GSS godišnje prima 40 polaznika.

Opširnije informacije, zainteresovani mogu dobiti na sajtu Gorske službe spasavanja.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>