Najnovije vesti
Home / Ritam grada / Zdravković: 19 odbornika podnosi zahtev za održavanje hitne sednice Skupštine grada Zaječara
Zdravković: 19 odbornika podnosi zahtev za održavanje hitne sednice Skupštine grada Zaječara

Zdravković: 19 odbornika podnosi zahtev za održavanje hitne sednice Skupštine grada Zaječara

Povodom raspuštanja Skupštine grada Zaječara i formiranja Privremenog organa u Zaječaru Dejan Zdravković samostalni odbornik u Skupštini grada obratio se danas novinarima ispred Gradske uprave. 

Zdravković smatra da je žalosno što predsednik Skupštine grada nije obavestio javnost i odbornike o raspuštanju Skupštine.

„Prema Zakonu o lokalnoj samoupravi predviđa se da ako se nakon podnošenja ostavke gradonačelnika u roku od 30 dana ne završi postupak izbora novog gradonačelnika, tek se u tom slučaju stiču uslovi za raspuštanje Skupštine grada i samim tim donosi se rešenje o formiranju Privremenog organa“, kaže Zdravković izražavajući čuđenje zbog čega je Vlada Srbije donela ovakvu odluku.

Samostalni odbornik Zdravković je ovom prilikom najavio i podnošenje zahteva za održavanje hitne sednice na inicijativu dela odbornika.

„Ovom prilikom obaveštavam predsednika Skupštine grada i načelnika Gradske uprave da u nedelju, 19. februara odrede dežurnog radnika na šalteru, jer ćemo tada podneti zahtev za održavanje hitne sednice za izbor novog gradonačelnika i za razrešenje predsednika Skupštine grada Zaječara sa 19 potpisanih zahteva odbornika“, najavio je Zdravković.

One comment

  1. Gde ste juce da odate postu na drzavni praznik, ni jedan od vas se nije pojavio kod spomenika hajduk Veljku da polozi venac, a danas imate obraz da trazite nesto jos pogotovo ti koji si u sve stranke bio…

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>